Hirdetés
Karácsonyi menü

Gesztenyés-húsos empanadas

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt
200 ml víz
2 csipet só
100 ml olívaolaj
1 mk szárított élesztő

A töltelékhez

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 ek olaj
400 g darált sertés- vagy marhahús
só, bors
1 mk chilipehely
1 tk kakukkfű
1 tk paradicsompaszta
2 - 3 ek tejföl
100 g gesztenye (sült-főtt)

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés-húsos empanadas

Klasszik húsos minipiték gesztenyével turbózva. Akár vacsira is nagyon szuper lesz ez a recept, a fűszeres, gesztenyés töltelékkel és a vékony tésztájával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt
200 ml víz
2 csipet só
100 ml olívaolaj
1 mk szárított élesztő

A töltelékhez

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 ek olaj
400 g darált sertés- vagy marhahús
só, bors
1 mk chilipehely
1 tk kakukkfű
1 tk paradicsompaszta
2 - 3 ek tejföl
100 g gesztenye (sült-főtt)

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Sima gombóccá alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe dobjuk. 

Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répákat kisebb kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, felhevítjük, és üvegesre pirítjuk rajta a kétféle hagymát. Mehetnek rá a répakockák, majd jöhet újabb 3-4 perc pirítás. Ezután rárakjuk a húst, fűszerezzük, és jól lepirítjuk a húst is. Hozzákeverjük a tejfölt, a paradicsompasztát és kisebb darabokra vágott gesztenyét is. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 11-12 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Körbekenjük lazán felvert tojással a tészta széleit, az egyik felére rakunk kb. 2 evőkanál tölteléket, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a szélüket. Sütőpapíros tepsire tesszük a pitéket, lekenjük a tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. 

Ha tetszett a Gesztenyés-húsos empanadas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások