A csicseriborsós-karfiolos krémleves elkészítését a feltéttel kezdjük, ehhez a csicseriborsót átöblítjük és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, átkeverjük és eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin. Mehet be a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon.
Addig elkészítjük a levest, amihez egy lábasban, közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon, majd rádobjuk a curryport, a kurkumát, a mandulát és a karfiolt is. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel simára turmixolunk. Felöntjük a kókusztejjel, egyet forralunk rajta, és ha igazán selymesen, krémesen szeretjük, egyszer átszűrjük és átpasszírozzuk egy szűrőn.
A levest egy pici chiliolajjal és a fűszeres csicseriborsós feltéttel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc