Laktózmentes receptek

Csicseriborsós-karfioloskrémleves

Csicseriborsós-karfiolos krémleves

Hozzávalók
A leveshez
só, bors
A csicseriborsós feltéthez
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 mk
currypor
2 ek
étolaj
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
currypor
1 tk
kurkuma
50 g
mandula
500 g
karfiol
800 ml
víz
só, bors
150 ml
kókusztej

Elkészítés

A csicseriborsós-karfiolos krémleves elkészítését a feltéttel kezdjük, ehhez a csicseriborsót átöblítjük és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, átkeverjük és eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin. Mehet be a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon.

Addig elkészítjük a levest, amihez egy lábasban, közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon, majd rádobjuk a curryport, a kurkumát, a mandulát és a karfiolt is. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel simára turmixolunk. Felöntjük a kókusztejjel, egyet forralunk rajta, és ha igazán selymesen, krémesen szeretjük, egyszer átszűrjük és átpasszírozzuk egy szűrőn.

A levest egy pici chiliolajjal és a fűszeres csicseriborsós feltéttel tálaljuk.

csicseriborsos-karfiolos-kremleves
Csicseriborsós-karfiolos krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több pöpec krémleves:

Kurkumás répakrémleves

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Mindenmentes brokkolikrémleves

www.streetkitchen.hu

Igazi tél végi krémleves, ami garantáltan felmelegít majd a hűvösebb, ködösebb időben!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
A leveshez
só, bors
A csicseriborsós feltéthez
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 mk
currypor
2 ek
étolaj
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
currypor
1 tk
kurkuma
50 g
mandula
500 g
karfiol
800 ml
víz
só, bors
150 ml
kókusztej

A csicseriborsós-karfiolos krémleves elkészítését a feltéttel kezdjük, ehhez a csicseriborsót átöblítjük és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, átkeverjük és eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin. Mehet be a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon.

Addig elkészítjük a levest, amihez egy lábasban, közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon, majd rádobjuk a curryport, a kurkumát, a mandulát és a karfiolt is. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel simára turmixolunk. Felöntjük a kókusztejjel, egyet forralunk rajta, és ha igazán selymesen, krémesen szeretjük, egyszer átszűrjük és átpasszírozzuk egy szűrőn.

A levest egy pici chiliolajjal és a fűszeres csicseriborsós feltéttel tálaljuk.

csicseriborsos-karfiolos-kremleves
Csicseriborsós-karfiolos krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több pöpec krémleves:

Kurkumás répakrémleves

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Mindenmentes brokkolikrémleves

Ha tetszett a Csicseriborsós-karfiolos krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept