Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk kurkuma
- 1 mk curry
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 250 g sárgarépa
- 850 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- pár levél répazöld
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk kurkuma
- 1 mk curry
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 250 g sárgarépa
- 850 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- pár levél répazöld
A kurkumás répakrémleveshez először egy lábasban, az olajon lepirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd mehetnek rá a fűszerek és a kisebb darabokra vágott répa, amit szintén pirítunk pár percig.
Felöntjük az alaplével, és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon puhára főzzük a répát kb. 15-20 perc alatt. Alaposan leturmixoljuk vagy botmixerrel krémesítjük, és tálalhatjuk is egy kevés sárgarépazölddel és pirított hagymával megszórva.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a kurkumás répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több krémleves:
Zellerkrémleves karamellizált baconnel