Cukkini receptek

Cukkinisaprópecsenye

Cukkinis aprópecsenye

Hozzávalók
100 g
szeletelt bacon
0.5 ek
sertészsír
(opcionális)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
600
sertéskaraj
só, bors
1 tk
őrölt fűszerpaprika
200 ml
víz
2 db
cukkini
(250 g/db)
30 ml
étolaj
200 ml
főzőtejszín
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
4 adag
szarvacska tészta

Elkészítés

A cukkinis aprópecsenye elkészítésének első lépéseként a bacont vékony csíkokra vágjuk és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd félrerakjuk. Ha esetleg nem engedett volna elég zsírt, akkor sertészsírral pótoljuk. Közepes hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 centis csíkokra vágott karajt és erős hőfokon 2 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és fedő alatt kb.

20 perc alatt puhára pároljuk a húst. A cukkinit karikára, vagy vastagságtól függően negyed karikákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és nagyon erős fokozaton 2-3 perc alatt megpirítjuk a cukkinit, majd amikor a hús megpuhult, a raguhoz adjuk.

A tejszín felében csomómentesre keverjük a keményítőt és hozzáadjuk a raguhoz a maradék tejszínnel együtt. Egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk a pirított baconnel és szarvacska tésztával tálaljuk. 

Cukkinis aprópecsenye
Cukkinis aprópecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

A cukkini a nyár egyik nagy slágere! Előfordul, hogy a piacon bukkan szép példányokra az ember, de lehet hogy épp a saját kertjében terem egy nagyobb mennyiség. Ha nálad is nyerő, és új recepteket keresel, akkor mutatjuk, mit készíts még belőle! Természetesen nem csak nyáron!

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Darált húsos raguval töltött cukkini

www.streetkitchen.hu

Szezonban bizony sokszor van, hogy annyi cukkinit kapunk vagy terem a kertben, hogy egyszerűen már nem tudunk mit kezdeni vele. Rengeteg opció van arra, hogyan lehet felhasználni ezt az amúgy semleges ízű zöldséget.

Hozzávalók

4 főre
100 g
szeletelt bacon
0.5 ek
sertészsír
(opcionális)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
600
sertéskaraj
só, bors
1 tk
őrölt fűszerpaprika
200 ml
víz
2 db
cukkini
(250 g/db)
30 ml
étolaj
200 ml
főzőtejszín
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
4 adag
szarvacska tészta

A cukkinis aprópecsenye elkészítésének első lépéseként a bacont vékony csíkokra vágjuk és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd félrerakjuk. Ha esetleg nem engedett volna elég zsírt, akkor sertészsírral pótoljuk. Közepes hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 centis csíkokra vágott karajt és erős hőfokon 2 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és fedő alatt kb.

20 perc alatt puhára pároljuk a húst. A cukkinit karikára, vagy vastagságtól függően negyed karikákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és nagyon erős fokozaton 2-3 perc alatt megpirítjuk a cukkinit, majd amikor a hús megpuhult, a raguhoz adjuk.

A tejszín felében csomómentesre keverjük a keményítőt és hozzáadjuk a raguhoz a maradék tejszínnel együtt. Egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk a pirított baconnel és szarvacska tésztával tálaljuk. 

Cukkinis aprópecsenye
Cukkinis aprópecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

A cukkini a nyár egyik nagy slágere! Előfordul, hogy a piacon bukkan szép példányokra az ember, de lehet hogy épp a saját kertjében terem egy nagyobb mennyiség. Ha nálad is nyerő, és új recepteket keresel, akkor mutatjuk, mit készíts még belőle! Természetesen nem csak nyáron!

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Darált húsos raguval töltött cukkini

Ha tetszett a cukkinis aprópecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept