A hagymás rostélyoshoz a vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva, 5-6 perc alatt médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.

A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.

Ha a rostélyos készen van, krumplit cikkekre vágjuk, majd sós vízben forrás után még 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük a krumplit, jól lecsöpögtetjük, és a bő olajban ropogósra sütjük. A rostélyost a sült hagymával megpakolva és mártással meglocsolva, a sült krumplival körítve tálaljuk.
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Cowboy rostélyos whiskey-s fűszervajjal és házi ketchuppal
Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel
Sárgaborsó-főzelék sült hagymával