A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük és egy tálba tesszük.
Az uborkát nagyon apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a hagymákhoz.
Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Ha darabosnak érezzük, egy aprítógépben kicsit zúzzuk le. Salikhoz, húsokhoz tökéletes.
Háziezerszigetöntet
Az örökbecsű klasszikus, mert tudjuk, hogy minden embernek szüksége van egy tökéletes ezersziget öntetre. Az uborkát pedig hiba kihagyni belőle! :D
Az ezersziget öntetet szinte mindenki ismeri a gyorséttermek hamburgereiből vagy salátáiból – de otthon készítve ezerszer finomabb! Néhány alap hozzávalóból pár perc alatt elkészül, és garantáltan feldobja a legegyszerűbb fogásokat is.
Hozzávalók
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük és egy tálba tesszük.
Az uborkát nagyon apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a hagymákhoz.
Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Ha darabosnak érezzük, egy aprítógépben kicsit zúzzuk le. Salikhoz, húsokhoz tökéletes.

Tudtad, hogy az ezersziget öntet neve az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Thousand Islands régióból származik? A legenda szerint a szószt egy halászfeleség találta ki, majd egy étterem-tulajdonos fedezte fel és tette világhírűvé. Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű házi mártás ilyen utat jár be: a Ontario Tótól egészen a te konyhádig?
Csekkold ezeket az salátaönteteket is:
Tökéletes csirke + gyors saláta + házi salátaöntet = laza nyári ebéd
Ha tetszett a házi ezersziget öntet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



