Alapreceptek

AzeredetiCézár-öntet

Az eredeti Cézár-öntet

Hozzávalók
2 db
tojássárgája
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
0.5 tk
dijoni mustár
3 db
szardella
1 tk
worcester szósz
150 ml
olaj
50 ml
olívaolaj
só, bors
20 g
parmezán
0.5 db
citrom leve
egy kevés víz

Elkészítés
A tojássárgákat egy tálban elkeverjük a fokhagymával, a mustárral, a szétnyomkodott szardellával, és a Worcester szósszal. Ezután szép lassan hozzácsorgatjuk a kétfajta olajat, miközben habverővel keverjük az egészet, hogy ne csapódjon ki. Miután felvette az összes olajat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük az egészet a citromlével. Ha kicsit hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá egy kis vizet. Friss salival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Rengeteg receptnél az van, hogy teljesen eltér az eredeti verziótól: nincs ez másként a Cézár-öntetnél sem: az eredeti receptben nincs joghurt, sem tejföl, és szardellával készül. Aki szereti a pikáns dolgokat, mindenképpen próbálja ki! :P

Hozzávalók

1
2 db
tojássárgája
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
0.5 tk
dijoni mustár
3 db
szardella
1 tk
worcester szósz
150 ml
olaj
50 ml
olívaolaj
só, bors
20 g
parmezán
0.5 db
citrom leve
egy kevés víz
A tojássárgákat egy tálban elkeverjük a fokhagymával, a mustárral, a szétnyomkodott szardellával, és a Worcester szósszal. Ezután szép lassan hozzácsorgatjuk a kétfajta olajat, miközben habverővel keverjük az egészet, hogy ne csapódjon ki. Miután felvette az összes olajat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük az egészet a citromlével. Ha kicsit hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá egy kis vizet. Friss salival tálaljuk.

Ha tetszett az eredeti Cézár-öntet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept