Hozzávalók
- 300 g babcsíra
- 1 szál újhagyma
- 1 db friss piros chili
- 2 ek étolaj
- 5 szem szecsuáni bors
- 1 ek ecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 mk só
Hideg babcsírasaláta
Hozzávalók
- 300 g babcsíra
- 1 szál újhagyma
- 1 db friss piros chili
- 2 ek étolaj
- 5 szem szecsuáni bors
- 1 ek ecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 mk só
A hideg babcsírasaláta elkészítéséhez a babcsírát forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük felhasználásig. Az újhagymát és a friss chilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd hirtelen megpirítjuk a szecsuáni borsot, amíg illatos nem lesz, de ne égjen meg.
Az így kapott forró olajat egy szűrőn keresztül ráöntjük az apróra vágott újhagymára és chilire, hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a sót, majd jól összekeverjük. A babcsírát lecsepegtetjük, egy keverőtálba tesszük, és ráöntjük az olajos szószt, alaposan összeforgatjuk, és tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: 15 perc + pihentetés
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!