A kétféle túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lila hagymát, a köményt, az olvasztott vajat, a tejfölt, a fűszerpaprikát és a sót, majd az egészet alaposan összekeverjük. Kenyérrel, újhagymával és retekkel tálaljuk, és hogy még ízletesebb és mutatósabb legyen, az egészet megszórjuk finomra vágott snidlinggel.
A túrót minden formában imádom: legyen édes vagy sós, egyszerűen nem tudok ellenállni neki. Imádom a körözöttet is, de valljuk be, az is juhtúróval az igazi. Csak magában, egy kis zöldséggel, bár egy kis mohácsi stifolder sem rontja el, az egyszer tuti.
Hozzávalók
4 főre
200 g
juhtúró
250 g
félzsíros poharas túró
1 tk
mustár
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csipet
őrölt kömény
50 g
vaj
100 g
tejföl
2 tk
fűszerpaprika
só
Így készül a juhtúrós körözött!
A kétféle túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott lila hagymát, a köményt, az olvasztott vajat, a tejfölt, a fűszerpaprikát és a sót, majd az egészet alaposan összekeverjük. Kenyérrel, újhagymával és retekkel tálaljuk, és hogy még ízletesebb és mutatósabb legyen, az egészet megszórjuk finomra vágott snidlinggel.
Ha tetszett a Juhtúrós körözött receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!