Hirdetés

Kapros juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

2
főre
200 g húsos szalonna (kockázható)
500 g krumpli
250 g liszt
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejföl
200 g juhtúró
1 csokor kapor
Hirdetés

Kapros juhtúrós sztrapacska

A mindenkori nagy kedvenc, a téli vacsorák egyik királynője. Egyszerűen abbahagyhatatlan, bár nem a legkönnyebb cucc. De kit érdekel?
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
200 g húsos szalonna (kockázható)
500 g krumpli
250 g liszt
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejföl
200 g juhtúró
1 csokor kapor

A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd félretesszük. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük a reszelő legkisebb lyukú oldalán. Összekeverjük a liszttel, kevés sóval, a tojással és, ha bírjuk az erős ízeket. a szétnyomott fokhagymával. Lehetőleg egy kiskanállal (és nem pedig a galuskaszaggatóval) forró, de nem lobogó, vízbe szaggatjuk a sztrapacskát, és közepes hőmérsékleten megfőzzük, azaz megvárjuk amíg feljönnek a galuskák a víz színére és utána még főzzük néhány percig. Leszűrjük és  összeforgatjuk némi szalonnazsírral.

Kevés szalonnazsíron a tejfölt és a juhtúrót átkeverjük és néhány percig melegítjük közepes hőfokon, majd összekeverjük a galuskát a juhtúrós keverékkel, friss vágott kaporral és mehet is egy hőálló tálba.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük a sztrapacskát. Tálalásnál megszórjuk a ropogós szalonnával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások