Hozzávalók
- 80 g szárazkolbász
- 300 g ajvár
- 50 ml tejszín
- só
- 20 g vaj
- 180 g fusilli tészta
- 60 g juhtúró
- 1 szál újhagyma
Hozzávalók
- 80 g szárazkolbász
- 300 g ajvár
- 50 ml tejszín
- só
- 20 g vaj
- 180 g fusilli tészta
- 60 g juhtúró
- 1 szál újhagyma
A kolbászos-ajváros tészta elkészítéséhez a kolbászt felkarikázzuk, és közepesen erős lángon 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk az ajvárt, forralunk rajta egyet, majd jöhet bele a tejszín is. Ha az ízlésünk úgy tartja, sózzuk. Beletesszük a vajat a szószba, megvárjuk míg elolvad, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.
@streetkitchenhu Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval. 🍽 #pasta #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Good Day – Nappy Roots
Közben a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben, a csomagoláson jelzett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük, és a szószhoz keverjük. Összeforraljuk az egészet, majd tányérba szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, és megszórjuk a karikára vágott újhagymával.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a kolbászos-ajváros tészta juhtúróval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!