Hirdetés

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók

1
kb. 25 x 14 cm-es sütőtálhoz
+
100 g szalonna
300 g kukoricadara
500 ml tej
500 ml víz
só, bors
380 g juhtúró
100 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Juhtúrós puliszka

Viszonylag egyszerűbb ételről van szó, amit manapság már szerintem kevesen készítenek, pedig nagyon finom. A forró kukoricakásával összeolvadó juhtúró, szalonna és sajt őrülten jó együtt. Dobjatok mellé egy kis ecetes fejes salátát, és tökéletes vacsi lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 25 x 14 cm-es sütőtálhoz
+
100 g szalonna
300 g kukoricadara
500 ml tej
500 ml víz
só, bors
380 g juhtúró
100 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük egy kis tálkába, de a zsírt is félrerakjuk. A kukoricadarát folyamatos keverés mellett tejbegríz állagúra főzzük a tej és víz keverékével, sóval és borssal. Egy sütőtál aljára egy kevés szalonnazsírt öntünk, amin elsimítjuk a megfőtt dara ⅓-át. Erre rámorzsoljuk a juhtúró szintén ⅓-át, és meglocsoljuk egy kevés zsírral, valamint megszórjuk a reszelt sajt felével. Erre jön egy újabb ilyen réteg, majd az utolsó réteg főtt dara, amire rámorzsoljuk a maradék juhtúrót, megszórjuk a szalonnával, és ha marad szalonnazsír, azt is ráöntjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 10-15 percre, hogy összeolvadjon a sajt, a juhtúró és a kukoricadara.

Ha tetszett a juhtúrós puliszka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások