A kijevi krémes elkészítéséhez először a tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a sütőport, a tojássárgájákat és a tejet egy keverőtálban összegyúrjuk. Puha, de nem ragacsos, nyújtható tésztát kell kapnunk.
Ha kész, 3 részre osztjuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk 20 x 30 cm-es méretre. Egy tepsi hátulját enyhén belisztezzük és erre tesszük a kinyújtott lapot – így járunk el mind a három tésztával.
A habhoz a tojásfehérjéket vízgőz fölött elkezdjük melegíteni a porcukorral úgy, hogy folyamatosan kevergetjük. Ha „csípősre” melegedett, egy robotgéppel kemény habbá verjük. Ezt a tojáshabot rákenjük a még nyers tésztalapokra, elsimítjuk rajta szép egyenletesen és megszórjuk a durvára vágott dióval. Így sütjük meg a lapot 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel és a tojássárgájával, és közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzátesszük a kihűlt krémet és simára keverjük a robotgéppel.
Jöhet is a süti rétegezése. A krémet két részre osztjuk, az egyik felét rákenjük egy tésztalapra, erre jöhet egy második tésztalap, arra pedig a krém másik fele. Szépen egyenletesen elkenjük a krémet, majd ráhelyezzük a harmadik tésztalapot is. Ha kész, lefóliázzuk, majd egy éjszakát hűtőbe tesszük, hogy másnapra megpuhuljon és fel tudjuk szeletelni. Tálalásnál megszórjuk a tetejét porcukorral.

- Elkészítési idő: 2 óra
- Sütési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 1 éjszaka