Hozzávalók
A tésztához
- 3 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 4 ek cukor
A krémhez
- 12 db tojássárgája
- 60 g keményítő
- 450 ml tej
- 3 mk vaníliaesszencia
- 180 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 ml sűrített tej
- 100 g vaj
Hozzávalók
A tésztához
- 3 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 4 ek cukor
A krémhez
- 12 db tojássárgája
- 60 g keményítő
- 450 ml tej
- 3 mk vaníliaesszencia
- 180 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 ml sűrített tej
- 100 g vaj
A Napóleon-szelet egy kellemesen ropogós és egyben krémes sütemény, elkészíteni kicsit időigényes, de megéri a várakozást.
A leveles tésztákat egyenként sütjük meg. Egy sütőpapíros tepsire rakunk egyet, megszórjuk cukorral, ráborítunk egy másik sütőpapírt, majd rárakunk nehezékként egy másik tepsit, hogy szép egyenletesen süljön. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 12-15 percre, majd ugyanígy megsütjük a többi lapot is.
A krémhez a tojássárgájákat és a keményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a vaníliaesszenciát és a porcukrot, belereszeljük egy citrom héját, és hozzáöntjük a sűrített tejet. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon 5-8 perc alatt besűrítjük a krémalapot, mintha pudingot készítenénk, majd belekeverjük a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt tésztalapokat 3 részre vágjuk, így 9 db téglalap alakú tésztát kapunk. Ebből 7-et megtöltünk a krémmel, majd a maradék krémmel körbekenjük a süti tetejét és az oldalát is. A 2 megmaradt lapot késes aprítóban lezúzzuk, és ezzel szórjuk meg a süti tetejét, valamint az oldalát.
Ahhoz, hogy összeérjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen a süti, érdemes 4-5 órán át vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tenni.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45 perc
- Krém elkészítése és hűtése: 40-45 perc
- Összeállítás: 15-20 perc
- Hűtés: 4-5 óra vagy 1 éjszaka
- Összesen: 115-125 perc + hűtés
Ha tetszett a Napóleon-szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!