Laktózmentes receptek

Kókusztejesázsiaizöldségragu

Kókusztejes ázsiai zöldségragu

Hozzávalók
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(115 g/fej)
5
cm reszelt gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
miso paszta
2 tk
gochujang
(koreai chilipaszta)
2 ek
szójaszósz
200 g
édesburgonya
200 g
csiperkegomba
350 g
tofu
2 db
kaliforniai paprika
(200 g/db)
300 g
brokkoli
300 ml
kókusztej
2 konzerv
kókusztejszín
(165 g-os kiszerelés)
2 db
lime leve
só, bors
A tálaláshoz
600 g
főtt jázminrizs
2 ek
szezámmag
0.5 csokor
friss koriander

Elkészítés

Az ázsiai zöldségragu elkészítéséhez az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, majd rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és alaposan lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehetnek hozzá az ízesítők, azaz a miso paszta, a gochujang és a szójaszósz. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát, a cikkekre vágott gombákat, a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, a 0,5 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprikát és az apróra rózsáira szedett brokkolit. 

Magas hőfokon odapirítunk neki 3-4 percig, majd felöntjük a kókusztejjel és lefedve 15-20 percig főzzük. Ezután mehet hozzá a kókusztejszín, a lime kifacsart leve, pici só és frissen őrölt bors. Alaposan elkeverjük és 3-4 perc alatt összerottyantjuk. A kész zöldségragut jázminrizzsel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk szezámmaggal és frissen aprított korianderrel.

kokusztejes-azsiai-zoldsegragu
Kókusztejes ázsiai zöldségragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

Ismét itt egy olyan ázsiai ihletésű kaja, ami ugyan növényi alapú, de annyira laktató és ízes, hogy nem fog belőle hiányozni a husi. Enyhén csípős, kissé citrusos és tele van pakolva annyi zöldséggel, hogy ezzel meg is volt a napi vitaminbeviteled.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(115 g/fej)
5
cm reszelt gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
miso paszta
2 tk
gochujang
(koreai chilipaszta)
2 ek
szójaszósz
200 g
édesburgonya
200 g
csiperkegomba
350 g
tofu
2 db
kaliforniai paprika
(200 g/db)
300 g
brokkoli
300 ml
kókusztej
2 konzerv
kókusztejszín
(165 g-os kiszerelés)
2 db
lime leve
só, bors
A tálaláshoz
600 g
főtt jázminrizs
2 ek
szezámmag
0.5 csokor
friss koriander

Az ázsiai zöldségragu elkészítéséhez az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, majd rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és alaposan lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehetnek hozzá az ízesítők, azaz a miso paszta, a gochujang és a szójaszósz. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát, a cikkekre vágott gombákat, a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, a 0,5 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprikát és az apróra rózsáira szedett brokkolit. 

Magas hőfokon odapirítunk neki 3-4 percig, majd felöntjük a kókusztejjel és lefedve 15-20 percig főzzük. Ezután mehet hozzá a kókusztejszín, a lime kifacsart leve, pici só és frissen őrölt bors. Alaposan elkeverjük és 3-4 perc alatt összerottyantjuk. A kész zöldségragut jázminrizzsel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk szezámmaggal és frissen aprított korianderrel.

kokusztejes-azsiai-zoldsegragu
Kókusztejes ázsiai zöldségragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a Kókusztejes ázsiai zöldségragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept