Vegetáriánus ételek

Laskagomba-paprikásnokedlivel

Laskagomba-paprikás nokedlivel

Hozzávalók
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
kápia paprika
(90 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
500 g
laskagomba
1 ek
daráltpaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika
800 ml
alaplé
só, bors
A nokedlihez
500 g
finomliszt
2 db
tojás
2 tk
380 ml
víz
A habaráshoz
175 g
tejföl
25 g
finomliszt

Elkészítés

A laskagomba-paprikás recept első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd további 3 percig pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul az alap. Ekkor megismételjük a felöntést, hogy jobban szétfőjenek a zöldségek. Megszórjuk az alapot a fűszerpaprikával, a köménnyel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágott laskagombát, a paprikakrémet és a pritaminpaprikát. Közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd az alapléből hozzáadunk 600 ml-t. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon 20 percig főzzük. 

Amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit. Bő, sós vizet forralunk, majd egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és a vizet, és egy fakanál segítségével gyors, határozott keverő mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Egy nokedliszaggató segítségével  beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, és 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kanalazunk hozzá kb. 1 dl-t a pörkölt levéből, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. Az így elkészült paprikást a nokedlivel tálaljuk.

laskagomba-paprikas-nokedlivel-2
Laskagomba-paprikás nokedlivel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas gombás kaja vár az oldalunkon:

Spenótos-gombás quiche

Gombás, feta sajtos tart

Krémsajtos töltött csiperke

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nemcsak jól néz ki a laskagomba, de rendkívül ízletes paprikást is készíthetsz belőle. Az elkészítési ideje pedig töredéke a húsos változatnak.

Hozzávalók

4 főre
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
kápia paprika
(90 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
500 g
laskagomba
1 ek
daráltpaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika
800 ml
alaplé
só, bors
A nokedlihez
500 g
finomliszt
2 db
tojás
2 tk
380 ml
víz
A habaráshoz
175 g
tejföl
25 g
finomliszt

A laskagomba-paprikás recept első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd további 3 percig pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul az alap. Ekkor megismételjük a felöntést, hogy jobban szétfőjenek a zöldségek. Megszórjuk az alapot a fűszerpaprikával, a köménnyel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágott laskagombát, a paprikakrémet és a pritaminpaprikát. Közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd az alapléből hozzáadunk 600 ml-t. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon 20 percig főzzük. 

Amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit. Bő, sós vizet forralunk, majd egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és a vizet, és egy fakanál segítségével gyors, határozott keverő mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Egy nokedliszaggató segítségével  beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, és 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kanalazunk hozzá kb. 1 dl-t a pörkölt levéből, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. Az így elkészült paprikást a nokedlivel tálaljuk.

laskagomba-paprikas-nokedlivel-2
Laskagomba-paprikás nokedlivel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas gombás kaja vár az oldalunkon:

Spenótos-gombás quiche

Gombás, feta sajtos tart

Krémsajtos töltött csiperke

Ha tetszett a Laskagomba-paprikás nokedlivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept