Gyors sütik

Mandulás-kakaóskamubabka

Mandulás-kakaós kamubabka

Hozzávalók
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
120 g
olvasztott vaj
100 g
barna cukor
55 g
holland kakaópor
80 g
mandula
(durvára vágva)
A sziruphoz
70 g
cukor
50 ml
víz

Elkészítés

A mandulás-kakaós kamubabához a leveles tésztákat kihajtogatjuk. A vajat összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a mandula felével. A töltelék felével megkenjük az egyik leveles tésztát, rárakjuk a másik lapot, amire rákerül a töltelék másik fele. A hosszabbik oldalától haladva feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk, és a két felet a vágott részükkel felfelé párszor áttekerjük egymáson.

A tésztát egy hosszúkás kenyérsütő formába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60 percre. Valószínű, hogy félidőnél erősen elkezd barnulni a teteje, ekkor megszórjuk a maradék durvára vágott mandulával, letakarjuk egy alufóliával, és így sütjük tovább. 

Mikor megsült, összeforraljuk a cukrot és a vizet, és leöntjük vele a babkát, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután szeletelhetjük.

  • Előkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 70-75 perc
mandulas-kakaos-kamubabka
Mandulás-kakaós kamubabka

Ezek a babkareceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Marcipános-csokis babka

Mogyorós-karamellás-csokis babka

Málnás babkamuffin

www.streetkitchen.hu

A babka a világ egyik legtutibb édessége, és mondok egy jó hírt! Leteszteltem, és szuperül működik bolti, élesztős leveles tésztával is, szóval kapásból megspóroltok kb. 2 órát magatoknak, ha ezzel készítitek!

Hozzávalók

1 kb. 28 cm-es kalácshoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
120 g
olvasztott vaj
100 g
barna cukor
55 g
holland kakaópor
80 g
mandula
(durvára vágva)
A sziruphoz
70 g
cukor
50 ml
víz

A mandulás-kakaós kamubabához a leveles tésztákat kihajtogatjuk. A vajat összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a mandula felével. A töltelék felével megkenjük az egyik leveles tésztát, rárakjuk a másik lapot, amire rákerül a töltelék másik fele. A hosszabbik oldalától haladva feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk, és a két felet a vágott részükkel felfelé párszor áttekerjük egymáson.

A tésztát egy hosszúkás kenyérsütő formába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60 percre. Valószínű, hogy félidőnél erősen elkezd barnulni a teteje, ekkor megszórjuk a maradék durvára vágott mandulával, letakarjuk egy alufóliával, és így sütjük tovább. 

Mikor megsült, összeforraljuk a cukrot és a vizet, és leöntjük vele a babkát, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután szeletelhetjük.

  • Előkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 70-75 perc
mandulas-kakaos-kamubabka
Mandulás-kakaós kamubabka

Ezek a babkareceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Marcipános-csokis babka

Mogyorós-karamellás-csokis babka

Málnás babkamuffin

Ha tetszett a Mandulás-kakaós kamubabka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept