Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
kb. 28 cm-es kalácshoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
1 db tojás
1 db tojássárgája
80 g kristálycukor
380 g búzaliszt
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

3 ek holland kakaópor
100 g barna cukor
120 g olvasztott vaj
1 kis marék kandírozott narancs
60 g marcipán
60 g étcsoki

A sziruphoz

120 - 130 ml víz
120 g cukor
1 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marcipános-csokis babka

A babka a világ egyik legszuperebb kalácsa, ami gyakorlatilag bármilyen töltelékkel megkenhető, ha épp nem kedvelnétek a csokis-marcipános-narancsos verziót. Semmivel sem vesz több időt igénybe az elkészítése mint egy klasszik kalácsé, viszont nagyon durva, cuccos, kakaós, édes, puha kalács lesz a végeredmény. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2
kb. 28 cm-es kalácshoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
1 db tojás
1 db tojássárgája
80 g kristálycukor
380 g búzaliszt
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

3 ek holland kakaópor
100 g barna cukor
120 g olvasztott vaj
1 kis marék kandírozott narancs
60 g marcipán
60 g étcsoki

A sziruphoz

120 - 130 ml víz
120 g cukor
1 ek méz
Bevásárlólistához adom

A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt, újra átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékhez az olvasztott vajban elkeverjük a barna cukrot és a kakaóport, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A csokis töltelékre szórjuk az apróra vágott kandírozott narancsot, rátördeljük a csokit és rácsipkedjük a marcipánt is. A hosszabbik oldalánál feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk a tekercset és a két darabot vágott felével fölfelé összetekerjük.

A kenyérsütőforma aljára vágunk egy darab sütőpapírt, belerakjuk a megformázott kalácsot és 25 percig kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a babkát és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Közben egy edénybe mérjük a cukrot, vizet és a mézet, forralunk rajta egyet és mikor megsült a babka, még melegen leöntjük a sziruppal. Megvárjuk, hogy kihűljön és csak utána szeleteljük.

Ha tetszett a babka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások