Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml tej
- 25 g élesztő
- 80 g cukor
- 380 g liszt
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 90 g olvasztott vaj
A málnás töltelékhez
- 280 g málna (fagyasztott)
- 60 g cukor
A sziruphoz
- 60 g cukor
- 60 g víz
- 1 ek méz
A kenéshez
- 1 db tojás (kisebb)
Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml tej
- 25 g élesztő
- 80 g cukor
- 380 g liszt
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 90 g olvasztott vaj
A málnás töltelékhez
- 280 g málna (fagyasztott)
- 60 g cukor
A sziruphoz
- 60 g cukor
- 60 g víz
- 1 ek méz
A kenéshez
- 1 db tojás (kisebb)
A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A málnát és a cukrot egy edénybe rakjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett lekvár állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sziruphoz a vízben elkeverjük a cukrot és a mézet, szirupos állagúra főzzük, majd félretesszük.
Mikor megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócot kb. 18 x 12 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a málnás töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük, keresztben kettévágjuk és a vágási felükkel felfelé összetekerjük, majd a végüket a tekercs alá hajtjuk, és belerakjuk a muffinformákba. 20 percig kelesztjük őket, lekenjük a tetejüket tojással, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meglocsoljuk a sziruppal.
Ha tetszett a málnás babkamuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!