Hirdetés

Málnás babkamuffin

Hozzávalók

8
db muffinhoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
80 g cukor
380 g liszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A málnás töltelékhez

280 g málna (fagyasztott)
60 g cukor

A sziruphoz

60 g cukor
60 g víz
1 ek méz

A kenéshez

1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Málnás babkamuffin

Ki ne szeretné a babkát? Általában a klasszikus, nagyon-nagyon csokis, vagy épp mogyorós vagy pisztáciás verzióját szoktuk készíteni a mindennapokban, de higgyétek el, hogy ez a málnás verzió is mennyei, csak ki kell próbálni. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

8
db muffinhoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
80 g cukor
380 g liszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A málnás töltelékhez

280 g málna (fagyasztott)
60 g cukor

A sziruphoz

60 g cukor
60 g víz
1 ek méz

A kenéshez

1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 

A málnát és a cukrot egy edénybe rakjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett lekvár állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sziruphoz a vízben elkeverjük a cukrot és a mézet, szirupos állagúra főzzük, majd félretesszük.

Mikor megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócot kb. 18 x 12 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a málnás töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük, keresztben kettévágjuk és a vágási felükkel felfelé összetekerjük, majd a végüket a tekercs alá hajtjuk, és belerakjuk a muffinformákba. 20 percig kelesztjük őket, lekenjük a tetejüket tojással, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meglocsoljuk a sziruppal.

Ha tetszett a málnás babkamuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások