Street Kitchen

Mézespuszedli

Mézespuszedli

Hozzávalók
A tésztához
160 g
méz
250 g
finomliszt
210 g
rétesliszt
110 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
2 db
tojás
50 ml
tej
A mázhoz
1 db
tojásfehérje
4 ek
porcukor
1 csepp
citromlé
80 g
vaj

Elkészítés

A mézespuszedli első lépéseként a mézet és a vajat összeolvasztjuk egy gyorsforralóban. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, ráöntjük a mézes vajat és összekeverjük a tésztát. Pár órára hűtőbe dobjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és legalább 2 ujjnyi távolságra rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, mert nőni fognak sülés közben. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük a puszedliket. Amikor már szép aranybarnák, ki is vehetjük a sütőből. 

A mázhoz a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és a citromlével, és még melegen átkenjük a puszedlik tetejét, majd kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

mezespuszedli
Mézespuszedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50-60 perc

Még több ehető ajándék:

A tökéletes habcsók

Narancsos trüffel 5 hozzávalóból

Gesztenyés szaloncukor

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A mézespuszedlire gyerekkoromból emlékszem, de most újra elkészítettem. És azt kell mondjam, még mindig nagyon szeretem. :)

Hozzávalók

40 darabhoz
A tésztához
160 g
méz
250 g
finomliszt
210 g
rétesliszt
110 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
2 db
tojás
50 ml
tej
A mázhoz
1 db
tojásfehérje
4 ek
porcukor
1 csepp
citromlé
80 g
vaj

A mézespuszedli első lépéseként a mézet és a vajat összeolvasztjuk egy gyorsforralóban. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, ráöntjük a mézes vajat és összekeverjük a tésztát. Pár órára hűtőbe dobjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és legalább 2 ujjnyi távolságra rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, mert nőni fognak sülés közben. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük a puszedliket. Amikor már szép aranybarnák, ki is vehetjük a sütőből. 

A mázhoz a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és a citromlével, és még melegen átkenjük a puszedlik tetejét, majd kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

mezespuszedli
Mézespuszedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50-60 perc

Még több ehető ajándék:

A tökéletes habcsók

Narancsos trüffel 5 hozzávalóból

Gesztenyés szaloncukor

Ha tetszett a Mézespuszedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept