Gyors tészták

PastaMargherita

Pasta Margherita

Hozzávalók
200 g
spagetti
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
120 g
passata
só, bors
0.25 csokor
bazsalikom
100 g
mozzarellagolyó

Elkészítés

A Margherita tészta elkészítése még megúszósabb, mint a pizza verzióé! Első lépésként a spagettit forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk főni, a csomagoláson jelzett útmutató alapján. Amíg készül a tészta, az olajat felhevítjük egy serpenyőben, beledobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, belezúdítjuk a passatát, sózzuk, borsozzuk az alapot, és 5-6 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. 

Ekkor a bazsalikom nagy részét csíkokra vágva belekeverjük a paradicsomos alapba, majd ebbe rakjuk a kifőtt tésztát, alaposan átforgatjuk és tányérokra szedjük. Rádobáljuk a mozzarellagolyókat, pár bazsalikomlevelet, és már ehetjük is!

pasta-margherita
Pasta Margherita (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A Margherita nem más, mint az olaszok egyik szentháromsága: a paradicsom, a bazsalikom és a mozzarella triója. Leginkább a pizzáról lehet ismerős, a Margherita pizza az egyik legklasszikusabb nápolyi pizzafeltét. De hol van az kőbe vésve, hogy csak a korong alakú tésztalapot lehet megpakolni ezzel a három szuperül harmonizáló alapanyaggal? Próbáld ki ezeket a hasonló ízvilágú finomságokat is:

Egytepsis marinara penne

Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Szupersajtos pizzamártogatós

www.streetkitchen.hu

Ahogy a neve is mutatja, nem egy bonyolult ételről van szó, de ez a tészta tipikusan az a kaja, amit mindenki imádni fog!

Hozzávalók

2 főre
200 g
spagetti
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
120 g
passata
só, bors
0.25 csokor
bazsalikom
100 g
mozzarellagolyó

A Margherita tészta elkészítése még megúszósabb, mint a pizza verzióé! Első lépésként a spagettit forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk főni, a csomagoláson jelzett útmutató alapján. Amíg készül a tészta, az olajat felhevítjük egy serpenyőben, beledobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, belezúdítjuk a passatát, sózzuk, borsozzuk az alapot, és 5-6 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. 

Ekkor a bazsalikom nagy részét csíkokra vágva belekeverjük a paradicsomos alapba, majd ebbe rakjuk a kifőtt tésztát, alaposan átforgatjuk és tányérokra szedjük. Rádobáljuk a mozzarellagolyókat, pár bazsalikomlevelet, és már ehetjük is!

pasta-margherita
Pasta Margherita (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A Margherita nem más, mint az olaszok egyik szentháromsága: a paradicsom, a bazsalikom és a mozzarella triója. Leginkább a pizzáról lehet ismerős, a Margherita pizza az egyik legklasszikusabb nápolyi pizzafeltét. De hol van az kőbe vésve, hogy csak a korong alakú tésztalapot lehet megpakolni ezzel a három szuperül harmonizáló alapanyaggal? Próbáld ki ezeket a hasonló ízvilágú finomságokat is:

Egytepsis marinara penne

Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Szupersajtos pizzamártogatós

Ha tetszett a Pasta Margherita receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept