Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 250 g penne
- 130 g aszalt paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 800 g daraboltparadicsom-konzerv
- só, bors
- 200 g mozzarella
Egytepsis marinara penne
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 250 g penne
- 130 g aszalt paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 800 g daraboltparadicsom-konzerv
- só, bors
- 200 g mozzarella
Az egytepsis marinara penne nem kifejezetten olasz kaja, de aki szereti a mediterrán konyhát, szeretni fogja! Első lépésként az olívaolajon, közepes lángon kissé lepirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
@streetkitchenhu ♬ Dream of Traveling – Official Sound Studio
Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot durvára vágjuk és a tésztához keverjük. Mehet rá a paradicsomkozerv is, só és bors, a fokhagymás olaj, és jöhet egy alapos keverés. A mozzarellából levágunk pár szeletet, a többit pedig kicsi kockákra vágva a tésztához keverjük.
A tésztát belerakjuk egy tepsibe, a tetejére rakjuk a mozzarellaszeleteket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett az egytepsis marinara penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!