Hirdetés
Karácsonyi menü

Pljeskavica

Pljeskavica

Itthon is tombol a pljeskavica-őrület, ami nem is csoda, hiszen egy nagyon tuti kajáról van szó. Itt az én verzióm ebből a szuper balkáni kajából, sok-sok sült paprikával, ahogy azt kell!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
adaghoz
+

A húspogácsához

600 g darált marhahús
300 g darált sertéshús
200 g darált bárányhús
1 tk szódabikarbóna
só, bors
100 g hagyma
½ tk pirospaprika
50 ml alaplé
½ tk kakukkfű
olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

4 db kápia paprika
1 ek balzsamecet
1 fej lila hagyma
6 db buci
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A húsokat egy tálba tesszük, rászórjuk a szódabikarbónát, majd sózzuk, és jól összekeverjük.

A hagymát lereszeljük, és a többi alapanyaggal együtt hozzáadjuk a húshoz, majd jól elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb egy éjszakára.

A masszából gombócokat formázunk, kb. 12-13 cm-es átmérőjű, 1 cm vastagságúakat, de a legjobb a zsömléhez igazítani. Egy felforrósított serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük, és mind a két oldalukat 3-4 percig sütjük.

A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután leszedjük a héját, kimagozzuk, és meglocsoljuk balzsamecettel. A hagymát apróra vágjuk. A zsömléket kettévágjuk, serpenyőben a belsejüket picit megpirítjuk, és jöhet az összeszerelés.

Pljeskavica

Ha tetszett a pljeskavica receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások