Hozzávalók
A húspogácsához
- 600 g darált marhahús
- 300 g darált sertéshús
- 200 g darált bárányhús
- 1 tk szódabikarbóna
- só, bors
- 100 g hagyma
- ½ tk pirospaprika
- 50 ml alaplé
- ½ tk kakukkfű
- olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db kápia paprika
- 1 ek balzsamecet
- 1 fej lila hagyma
- 6 db buci
Pljeskavica
Hozzávalók
A húspogácsához
- 600 g darált marhahús
- 300 g darált sertéshús
- 200 g darált bárányhús
- 1 tk szódabikarbóna
- só, bors
- 100 g hagyma
- ½ tk pirospaprika
- 50 ml alaplé
- ½ tk kakukkfű
- olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db kápia paprika
- 1 ek balzsamecet
- 1 fej lila hagyma
- 6 db buci
A húsokat egy tálba tesszük, rászórjuk a szódabikarbónát, majd sózzuk, és jól összekeverjük.
A hagymát lereszeljük, és a többi alapanyaggal együtt hozzáadjuk a húshoz, majd jól elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb egy éjszakára.
A masszából gombócokat formázunk, kb. 12-13 cm-es átmérőjű, 1 cm vastagságúakat, de a legjobb a zsömléhez igazítani. Egy felforrósított serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük, és mind a két oldalukat 3-4 percig sütjük.
A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután leszedjük a héját, kimagozzuk, és meglocsoljuk balzsamecettel. A hagymát apróra vágjuk. A zsömléket kettévágjuk, serpenyőben a belsejüket picit megpirítjuk, és jöhet az összeszerelés.
Ha tetszett a pljeskavica receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!