Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 400 g cukrozatlan étcsoki min. 70% kakaóvaj-tartalommal
- 200 g cukor
- 300 g sótlan vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 db tojás
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 adag eszpresszó
- 1 tk fahéj
Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 400 g cukrozatlan étcsoki min. 70% kakaóvaj-tartalommal
- 200 g cukor
- 300 g sótlan vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 db tojás
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 adag eszpresszó
- 1 tk fahéj
A tortaformánkat vékonyan kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük, hogy véletlenül se ragadjon rá a torta sütés közben. Gőzfürdő felett összeolvasztjuk a csokit, a kristálycukrot, a vajat és a kakaóport. Közben szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A megolvadt csokis mixünkhöz folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 10 db tojássárgáját, de vigyázzunk, ne legyen tűzforró a csoki, mert összeránthatja a tojást. A tojásfehérjehab felével fellazítjuk a csokikrémünket, majd a másik felét is óvatosan, finom mozdulatokkal, egy spatula segítségével belekeverjük.
A mixünket a tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült a tortánk, még melegen egy sütőpapírt teszünk a tetejére, és 3-4 db tetszőleges levesestányért helyezünk rá, ezzel préseljük le.
A mascarponét és a porcukrot egy robotgép segítségével kihabosítjuk, majd 1 adag eszpresszót öntünk bele, és elkeverjük. A krémünket a hűtőbe tesszük 30 percre, majd az időközben szoba-hőmérsékletűre hűlt tortánkra nyomjuk egy habzsák segítségével, de akár csak rá is kenhetjük, majd fahéjat szitálunk rá, és tálaljuk.
Ha tetszett a préselt csokitorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!