Húsos kaják

Pulykacombepresbrokkolisalátával

Pulykacomb epres brokkolisalátával

Hozzávalók
400 g
pulykacombfilé
só, bors
2 ek
kókuszolaj
500 g
brokkoli
250 g
eper
0.5 db
narancs leve
0.5 db
citrom leve
pár csepp folyékony édesítő
1 ág
friss tárkony

Elkészítés

A pulykacomb recept első lépéseként a húsokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy méretű, forró serpenyőben nagy lángon lepirítjuk a kókuszolajon. Ezután áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A brokkolit falatnyi darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe dobjuk 2-3 percre, és miután kiszedtük, azonnal jeges vízbe tesszük. Ha kihűlt a brokkoli, kivesszük a vízből, és szeletekre vágjuk az epret.

A narancs- és a citromlevet összekeverjük az édesítővel, sózzuk, borsozzuk, a tárkonyt pedig apróra vágjuk, és ez is mehet bele. Végül a tárkonyos dresszinget összeforgatjuk a brokkolival és az eperrel, és a pulykacombbal a tetején tálaljuk.

pulykacomb-epres-brokkolisalataval
Pulykacomb epres brokkolisalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 
  • Sütési idő: 35 perc

Ha diéta, akkor csakis a csirke jöhet szóba? Ugyan már! A változatosság jegyében adjatok esélyt a többi szárnyasfélének, köztük a pulykának is, és itt sem kell leragadni a melle húsánál! A pulykacomb is remek fitt alapanyag, ami tele van fehérjével, és isteni kajákat tudtok készíteni belőle! Kezdésnek itt is van még három pulykacomb recept, ha ezt a verziót már kimaxoltátok!

Rozmaringos sült pulykacomb fetás-diós sült kelbimbóval

Káposztás tészta sült pulykacombbal

Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával

www.streetkitchen.hu

Tudom, elsőre a brokkoli és az eper furcsának tűnhet együtt, de higgyétek el, óriási barátok, és ami a legjobb, nagyon kevés bennük a kalória.

Hozzávalók

2 főre
400 g
pulykacombfilé
só, bors
2 ek
kókuszolaj
500 g
brokkoli
250 g
eper
0.5 db
narancs leve
0.5 db
citrom leve
pár csepp folyékony édesítő
1 ág
friss tárkony

A pulykacomb recept első lépéseként a húsokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy méretű, forró serpenyőben nagy lángon lepirítjuk a kókuszolajon. Ezután áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A brokkolit falatnyi darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe dobjuk 2-3 percre, és miután kiszedtük, azonnal jeges vízbe tesszük. Ha kihűlt a brokkoli, kivesszük a vízből, és szeletekre vágjuk az epret.

A narancs- és a citromlevet összekeverjük az édesítővel, sózzuk, borsozzuk, a tárkonyt pedig apróra vágjuk, és ez is mehet bele. Végül a tárkonyos dresszinget összeforgatjuk a brokkolival és az eperrel, és a pulykacombbal a tetején tálaljuk.

pulykacomb-epres-brokkolisalataval
Pulykacomb epres brokkolisalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 
  • Sütési idő: 35 perc

Ha diéta, akkor csakis a csirke jöhet szóba? Ugyan már! A változatosság jegyében adjatok esélyt a többi szárnyasfélének, köztük a pulykának is, és itt sem kell leragadni a melle húsánál! A pulykacomb is remek fitt alapanyag, ami tele van fehérjével, és isteni kajákat tudtok készíteni belőle! Kezdésnek itt is van még három pulykacomb recept, ha ezt a verziót már kimaxoltátok!

Rozmaringos sült pulykacomb fetás-diós sült kelbimbóval

Káposztás tészta sült pulykacombbal

Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával

Ha tetszett a Pulykacomb epres brokkolisalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept