Megúszós kaják

Pulykás-gombás-krumplischowder

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Hozzávalók
pár levél tárkony
250 g
barna csiperkegomba
200 g
pulykamellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
4 ek
kacsazsír
2 ek
liszt
300 ml
víz
só, bors
150 ml
főzőtejszín 20%
½ csokor kakukkfű
½ db citrom leve

Elkészítés

A gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a gombát félbevágjuk, a pulykamellet csíkozzuk. A hagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk. A gombát és a pulykamellfilét nagyon magas hőmérsékleten 5-10 perc alatt átpirítjuk a kacsazsíron, majd hozzádobjuk a hagymát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Jöhet hozzá a burgonya is, majd megszórjuk a liszttel, és 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk alacsony lángon, amíg a burgonya megpuhul. Megszórjuk aprított kakukkfűvel, tárkonnyal, ráfacsarjuk a citrom levét, és kész is vagyunk.

pulykas-gombas-krumplis-chowder
Pulykás-gombás-krumplis chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő 50 perc

A megúszós kajákból sosem elég. Nemcsak Zé, hanem az összes arcunk nagy mesterei az egyszerű de nagyszerű ételeknek, úgyhogy nehéz kiválasztani, melyik receptet ajánljuk nektek. Szerintünk az összes bomba, de ezeket semmiképp se hagyjátok ki!

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A chowdereket igazából raguként, cuccos egytálételként tudnám jellemezni, tökkkkéletes komfort kaják, amik igazán jólesnek, ha odakint olyan hideg van, hogy a kislábujjad se tennéd ki a lakásból.

Hozzávalók

2 főre
pár levél tárkony
250 g
barna csiperkegomba
200 g
pulykamellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
4 ek
kacsazsír
2 ek
liszt
300 ml
víz
só, bors
150 ml
főzőtejszín 20%
½ csokor kakukkfű
½ db citrom leve

A gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a gombát félbevágjuk, a pulykamellet csíkozzuk. A hagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk. A gombát és a pulykamellfilét nagyon magas hőmérsékleten 5-10 perc alatt átpirítjuk a kacsazsíron, majd hozzádobjuk a hagymát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Jöhet hozzá a burgonya is, majd megszórjuk a liszttel, és 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk alacsony lángon, amíg a burgonya megpuhul. Megszórjuk aprított kakukkfűvel, tárkonnyal, ráfacsarjuk a citrom levét, és kész is vagyunk.

pulykas-gombas-krumplis-chowder
Pulykás-gombás-krumplis chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő 50 perc

A megúszós kajákból sosem elég. Nemcsak Zé, hanem az összes arcunk nagy mesterei az egyszerű de nagyszerű ételeknek, úgyhogy nehéz kiválasztani, melyik receptet ajánljuk nektek. Szerintünk az összes bomba, de ezeket semmiképp se hagyjátok ki!

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Ha tetszett a Pulykás-gombás-krumplis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept