Hozzávalók
- 100 g guanciale
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 g fekete olajbogyó
- 1 csipet chipotle chilipehely
- 150 g koktélparadicsom
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 200 g konzerv darabolt paradicsom
- 250 g tagliatelle
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g Grana Padano sajt
A pangrattatóhoz
- 1 marék pankomorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 100 g guanciale
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 g fekete olajbogyó
- 1 csipet chipotle chilipehely
- 150 g koktélparadicsom
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 200 g konzerv darabolt paradicsom
- 250 g tagliatelle
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g Grana Padano sajt
A pangrattatóhoz
- 1 marék pankomorzsa
- bő olaj a sütéshez
A paradicsomos tagliatelle lelke a húsos szalonna. A guancialét csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd pár perc alatt átpirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát.
Beledobjuk az olajbogyót és megszórjuk a chipotléval, majd jöhetnek a félbevágott koktélparadicsomok. Sózzuk, borsozzuk, és amikor összepirultak a hozzávalók, felöntjük a vörösborral, majd a negyedére forraljuk.
Közben elkészítjük a pangrattatót, amihez a pankomorzsát nagyjából 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy szűrőkanállal papírtörlőre szedjük.
Ha a bor kellően visszaforrt, a mártáshoz adjuk a konzervparadicsomot, és addig rotyogtatjuk, amíg elkészítjük a tésztát.
A tésztát forrásban lévő sós vízben 6 percig főzzük, majd átszedjük a mártásba 1-2 merőkanál tésztafőzővízzel együtt, és 1-2 perc alatt készre rotyogtatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk friss aprított bazsalikommal és reszelt Grana Padanóval. Tálaláskor jöhet rá a pangrattato és pár levél bazsalikom.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a paradicsomos tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több fancy tészta, ha villantós vacsit kerestek:
Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal
Sült karfiolos-baconös-tejszínes tagliatelle
Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival