Hozzávalók
A piskótához
- 350 g liszt
- 5 g sütőpor
- 12 g kakaópor
- 1 csipet só
- 10 g keményítő
- 50 g céklapor
- 110 g vaj
- 350 g cukor
- 250 ml olaj
- 4 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 ek ecet
- 250 ml író
A krémhez
- 100 g fehér csoki
- 500 g mascarpone
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g porcukor
- ½ rúd vanília kikapart magjai
- 1 csipet só
Hozzávalók
A piskótához
- 350 g liszt
- 5 g sütőpor
- 12 g kakaópor
- 1 csipet só
- 10 g keményítő
- 50 g céklapor
- 110 g vaj
- 350 g cukor
- 250 ml olaj
- 4 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 ek ecet
- 250 ml író
A krémhez
- 100 g fehér csoki
- 500 g mascarpone
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g porcukor
- ½ rúd vanília kikapart magjai
- 1 csipet só
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, keményítő és céklapor) egy tálban összekeverjük.
A vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojássárgájákat, a vaníliamagokat és az ecetet, és jó alaposan elkeverjük. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket és az írót. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. (Ha van 2 db formánk, akkor válasszuk ketté a tésztát, és úgy süssük 30 percig.) Felvágás előtt 30 percet pihentetjük a hűtőben a piskótát.
A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan összekeverjük, beletöltjük a tortába, és körbe is kenjük vele.
Ha tetszett a red velvet torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!