Street Kitchen

RemyleveseaL'ecsóból

Remy levese a L'ecsóból

Hozzávalók
3 szál
póréhagyma
(300 g/szál)
2 fej
fokhagyma
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 szál
sárgarépa
(180 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
0.5 csokor
petrezselyem
3 szál
rozmaring
3 szál
zsálya
5 szál
angolzeller
1 ek
egész fekete bors
5 db
babérlevél
50 ml
étolaj
7 - 8 db
burgonya
(120 g/db)
1 mk
őrölt fehér bors
0.5 mk
őrölt fekete bors
0.25 db
egész szerecsendió
30 g
krémsajt
1 tk
almaecet
A díszítéshez
2 szál
újhagyma
őrölt chili
petrezselymes olívaolaj
200 ml
habtejszín
50 g
vaj

Elkészítés

A póréhagymák fehér részeit levágjuk és félretesszük, a zöld részeket hosszában félbevágjuk, majd rétegekre bontva nagyon alaposan átmossuk. 

Egy nagyobb lábasba kb. 6 liter vizet öntünk, és beletesszük a zöldségeket: a póréhagyma zöldjét, 1 egész fej fokhagymát, a vöröshagymákat, a sárga- és fehérrépát, a petrezselymet, a rozmaringot és zsályát, valamint az angolzellert. Ízesítjük fekete borssal, sóval, babérlevéllel, majd alacsony lángon hagyjuk gyöngyözni 2-3 órán át. Ha elkészült az alapelvünk, leszűrjük.

Egy hőálló tálba beletesszük a másik egész fej meghámozott fokhagymát, annyi étolajat öntünk rá, hogy ellepje, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk addig, amíg aranybarnára sül.

A félretett póréhagymát nagyon apróra felaprítjuk, majd egy kis vajon, nagyon alacsony lángon addig pirítjuk, amíg megkaramellizálódik. Felöntjük két merőkanál alaplével, hogy feloldódjanak a pörzsanyagok.

A krumplit kis kockákra vágjuk és lobogó sós vízben kifőzzük. A főtt krumpli nagyjából felét beletesszük egy turmixba, hozzáadjuk a karamellizált póréhagymát, a megsült fokhagymákat, egy picit az olajból, amiben sültek, és fűszerezzük őrölt fekete és fehér borssal, illetve szerecsendióval. Felöntjük annyi alaplével, hogy a turmix elvigye a tartalmát, majd ezt a sűrű krémet visszaöntjük az alaplébe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot, az ecetet, majd mehet bele a megmaradt főtt krumpli is. Pár perc után lehúzzuk a tűzről, és tálalunk. Díszítésként egy kis apróra vágott újhagymát, chilit és petrezselymes olívaolajat teszünk a tetejére.

remy-levese
Remy levese a L'ecsóból (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra

Még több tuti leves:

Csirkegulyás csirkemellből

Tejszínes répakrémleves

Tárkonyos zöldbableves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A L’ecsó című meséből biztosan sokan próbáltátok már a ratatouille-t, viszont ne feledkezzünk meg arról a levesről sem, amivel Remy először nyűgözte le a vendégeket!

Hozzávalók

8 főre
3 szál
póréhagyma
(300 g/szál)
2 fej
fokhagyma
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 szál
sárgarépa
(180 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
0.5 csokor
petrezselyem
3 szál
rozmaring
3 szál
zsálya
5 szál
angolzeller
1 ek
egész fekete bors
5 db
babérlevél
50 ml
étolaj
7 - 8 db
burgonya
(120 g/db)
1 mk
őrölt fehér bors
0.5 mk
őrölt fekete bors
0.25 db
egész szerecsendió
30 g
krémsajt
1 tk
almaecet
A díszítéshez
2 szál
újhagyma
őrölt chili
petrezselymes olívaolaj
200 ml
habtejszín
50 g
vaj

A póréhagymák fehér részeit levágjuk és félretesszük, a zöld részeket hosszában félbevágjuk, majd rétegekre bontva nagyon alaposan átmossuk. 

Egy nagyobb lábasba kb. 6 liter vizet öntünk, és beletesszük a zöldségeket: a póréhagyma zöldjét, 1 egész fej fokhagymát, a vöröshagymákat, a sárga- és fehérrépát, a petrezselymet, a rozmaringot és zsályát, valamint az angolzellert. Ízesítjük fekete borssal, sóval, babérlevéllel, majd alacsony lángon hagyjuk gyöngyözni 2-3 órán át. Ha elkészült az alapelvünk, leszűrjük.

Egy hőálló tálba beletesszük a másik egész fej meghámozott fokhagymát, annyi étolajat öntünk rá, hogy ellepje, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk addig, amíg aranybarnára sül.

A félretett póréhagymát nagyon apróra felaprítjuk, majd egy kis vajon, nagyon alacsony lángon addig pirítjuk, amíg megkaramellizálódik. Felöntjük két merőkanál alaplével, hogy feloldódjanak a pörzsanyagok.

A krumplit kis kockákra vágjuk és lobogó sós vízben kifőzzük. A főtt krumpli nagyjából felét beletesszük egy turmixba, hozzáadjuk a karamellizált póréhagymát, a megsült fokhagymákat, egy picit az olajból, amiben sültek, és fűszerezzük őrölt fekete és fehér borssal, illetve szerecsendióval. Felöntjük annyi alaplével, hogy a turmix elvigye a tartalmát, majd ezt a sűrű krémet visszaöntjük az alaplébe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot, az ecetet, majd mehet bele a megmaradt főtt krumpli is. Pár perc után lehúzzuk a tűzről, és tálalunk. Díszítésként egy kis apróra vágott újhagymát, chilit és petrezselymes olívaolajat teszünk a tetejére.

remy-levese
Remy levese a L'ecsóból (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra

Még több tuti leves:

Csirkegulyás csirkemellből

Tejszínes répakrémleves

Tárkonyos zöldbableves

Ha tetszett a Remy levese a L'ecsóból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept