Hozzávalók
- 40 g vaj
- 2 fej salottahagyma (50 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál sárgarépa (125 g/szál)
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 db narancs leve
- 1 tk almaecet
- ½ db narancs héja
- 150 ml habtejszín
A tetejére
- 30 g vaj
- 3 ek fekete szezámmag
- 1 csipet só
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 2 fej salottahagyma (50 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál sárgarépa (125 g/szál)
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 db narancs leve
- 1 tk almaecet
- ½ db narancs héja
- 150 ml habtejszín
A tetejére
- 30 g vaj
- 3 ek fekete szezámmag
- 1 csipet só
- 1 csokor petrezselyem
A tejszínes répakrémleveshez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rárakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott répát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a római köménnyel. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg megpuhul a répa. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a narancslevet, az ecetet, a narancshéjat, leturmixoljuk, majd a tejszínt is belekeverjük.
A tetejére a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a szezámmagot, majd ha elkezd pattogni, elzárjuk alatta a lángot és megsózzuk. Ezzel és frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a levest.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!