Brutális kaják

HúsvétisertésszűzWellington

Húsvéti sertésszűz Wellington

Hozzávalók
1 db
sertésszűz
(kb. 500 g)
só, bors
4 - 6 ek
olaj
250 g
barna csiperkegomba
2 szál
kakukkfű
1 szál
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
2 db
keményre főtt tojás
0.5 ek
ecetes torma
1 tk
dijoni mustár
1 tk
magos mustár
5 szelet
pármai sonka
1 csomag
leveles tészta
(270 g)
1 db
tojás
nagy szemű só

Elkészítés

A sertésszűz Wellingtonhoz először a megtisztított húst sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanál olajon, nagyon magas hőmérsékleten 3-5 perc alatt kérgesítjük, ezután hűtőbe tesszük, és lehűtjük. 

Én most dupla adagot készítek ebédre de a fenti mennyiség egy darab szűzhöz tökéletes. A gombát aprítógéppel pépesre zúzzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon addig pirítjuk, amíg a nedvesség teljesen elpárolog. Közben megszórjuk az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. A főtt tojást és a tormát robotgéppel krémesre zúzzuk, majd hozzákeverjük a gombához. Amikor egy kenhető állagú masszát kapunk a pépből, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A lehűlt húst megkenjük a kétféle mustárral, a sonkát 3-4 réteg frissentartó fóliára fektetjük, majd a gombapépet eloszlatjuk rajta. Erre helyezzük a húst, és szorosan feltekerjük. A betekert húst a hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd óvatosan kibontjuk, a tésztára helyezzük, és szorosan feltekerjük.

A felesleges tésztarészt levágjuk, és a két végét aláhajtjuk a húsnak, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A levágott tésztából, ha akarunk, mintát vághatunk, és ráhelyezzük a becsomagolt hús tetejére. Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk egy hústűvel vagy villával, megszórjuk nagyszemű sóval, és 5 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből, várunk 10 percet, majd felszeleteljük a sertésszűz Wellingtont.

  • Elkészítési idő: 1-1,5 óra
husveti-sertesszuz-wellington-10
Sertésszűz Wellington (Fotó: Street Kitchen)

Leveles tészta nagyon sokoldalú:

Duplán paradicsomos mediterrán pite

Spenótos lazac leveles tésztában

Kardamomos-fahéjas kamu muffin

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A karácsony királyának, a beef Wellingtonnak a húsvéti verziója a sertésszűz Wellington lesz a porondon nyuszis köntösben. Te jó ég, lassan már a brémai muzsikusok is összeállhatnak, annyiféle állat szerepel egy mondatban!

Hozzávalók

4 főre
1 db
sertésszűz
(kb. 500 g)
só, bors
4 - 6 ek
olaj
250 g
barna csiperkegomba
2 szál
kakukkfű
1 szál
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
2 db
keményre főtt tojás
0.5 ek
ecetes torma
1 tk
dijoni mustár
1 tk
magos mustár
5 szelet
pármai sonka
1 csomag
leveles tészta
(270 g)
1 db
tojás
nagy szemű só

A sertésszűz Wellingtonhoz először a megtisztított húst sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanál olajon, nagyon magas hőmérsékleten 3-5 perc alatt kérgesítjük, ezután hűtőbe tesszük, és lehűtjük. 

Én most dupla adagot készítek ebédre de a fenti mennyiség egy darab szűzhöz tökéletes. A gombát aprítógéppel pépesre zúzzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon addig pirítjuk, amíg a nedvesség teljesen elpárolog. Közben megszórjuk az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. A főtt tojást és a tormát robotgéppel krémesre zúzzuk, majd hozzákeverjük a gombához. Amikor egy kenhető állagú masszát kapunk a pépből, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A lehűlt húst megkenjük a kétféle mustárral, a sonkát 3-4 réteg frissentartó fóliára fektetjük, majd a gombapépet eloszlatjuk rajta. Erre helyezzük a húst, és szorosan feltekerjük. A betekert húst a hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd óvatosan kibontjuk, a tésztára helyezzük, és szorosan feltekerjük.

A felesleges tésztarészt levágjuk, és a két végét aláhajtjuk a húsnak, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A levágott tésztából, ha akarunk, mintát vághatunk, és ráhelyezzük a becsomagolt hús tetejére. Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk egy hústűvel vagy villával, megszórjuk nagyszemű sóval, és 5 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből, várunk 10 percet, majd felszeleteljük a sertésszűz Wellingtont.

  • Elkészítési idő: 1-1,5 óra
husveti-sertesszuz-wellington-10
Sertésszűz Wellington (Fotó: Street Kitchen)

Leveles tészta nagyon sokoldalú:

Duplán paradicsomos mediterrán pite

Spenótos lazac leveles tésztában

Kardamomos-fahéjas kamu muffin

Ha tetszett a Húsvéti sertésszűz Wellington receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept