Hozzávalók
A tésztához
- 2 csomag leveles tészta
- 80 g vaj
- 100 g barna cukor
- 4 - 5 tk kardamom
- 2 tk fahéj
A cukorsziruphoz
- 50 ml víz
- 90 g barna cukor
- 1 tk kardamom
Hozzávalók
A tésztához
- 2 csomag leveles tészta
- 80 g vaj
- 100 g barna cukor
- 4 - 5 tk kardamom
- 2 tk fahéj
A cukorsziruphoz
- 50 ml víz
- 90 g barna cukor
- 1 tk kardamom
Az egyik leveles tésztát kicsomagoljuk és kitekerjük. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a barna cukorral és a kétféle fűszerrel, majd megkenjük vele a leveles tésztát. Erre rányomogatjuk a másik, kicsomagolt tésztalapot, félbevágjuk, és egymásra rakjuk a két fél darabot. Kb. 1,5-2 cm-es négyzeteket vágunk belőle, és muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formába pakolunk pár darab kis „kockát”. Nem szükséges szabályosan rakni, és nyomogatni sem kell őket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Miközben sülnek a kis muffinok, a szirup hozzávalóit 3-4 percig forraljuk, langyosra hűtjük, majd lekenjük vele a muffinokat.
Ha tetszett a kardamomos-fahéjas kamu muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!