Hozzávalók
- 1 csomag bolti leveles tészta
- 4 ek tejföl
- 150 g ricotta
- 2 gerezd fokhagyma
- pár szem szárított paradicsom
- só, bors
- 100 g reszelt cheddar sajt
- 4 nagy marék színes koktélparadicsom
- 2 tk szezámmag (fehér, fekete)
- olívaolaj
- friss bazsalikom
Duplán paradicsomos mediterrán pite
Hozzávalók
- 1 csomag bolti leveles tészta
- 4 ek tejföl
- 150 g ricotta
- 2 gerezd fokhagyma
- pár szem szárított paradicsom
- só, bors
- 100 g reszelt cheddar sajt
- 4 nagy marék színes koktélparadicsom
- 2 tk szezámmag (fehér, fekete)
- olívaolaj
- friss bazsalikom
Elsőként a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A bolti leveles tésztát sütőpapírostul kiterítjük egy tepsire, megszurkáljuk villával, a széleit pedig bebordázzuk. A tejfölt a ricottával kikeverjük, belenyomjuk a fokhagymát és szórunk bele pár szem felaprított szárított paradicsomot is, majd borssal és sóval ízesítjük. Megkenjük vele a tésztát, megszórjuk reszelt sajttal és 15 percig sütjük. Közben a paradicsomokat felkarikázzuk, majd az elősütött alapon szépen elrendezzük. A tetejét egy kevés sózott szezámmaggal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tépkedünk rá pár levél friss bazsalikomot és szeleteljük is.