Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
személyre
+
1 csomag bolti leveles tészta
4 ek tejföl
150 g ricotta
2 gerezd fokhagyma
pár szem szárított paradicsom
só, bors
100 g reszelt cheddar sajt
4 nagy marék színes koktélparadicsom
2 tk szezámmag (fehér, fekete)
olívaolaj
friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Duplán paradicsomos mediterrán pite

Ez a pite lehet egy ráérős reggeli, laza előétel, nyári ebéd, vagy egy fullos vacsi is – annyira jó, hogy bármikor megennénk! Ráadásul nagyon egyszerű, hiszen csak egy bolti leveles tésztára, egy gyors ricottás krémre és sok-sok paradicsomra van szükségünk hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 csomag bolti leveles tészta
4 ek tejföl
150 g ricotta
2 gerezd fokhagyma
pár szem szárított paradicsom
só, bors
100 g reszelt cheddar sajt
4 nagy marék színes koktélparadicsom
2 tk szezámmag (fehér, fekete)
olívaolaj
friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

 

Elsőként a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A bolti leveles tésztát sütőpapírostul kiterítjük egy tepsire, megszurkáljuk villával, a széleit pedig bebordázzuk. A tejfölt a ricottával kikeverjük, belenyomjuk a fokhagymát és szórunk bele pár szem felaprított szárított paradicsomot is, majd borssal és sóval ízesítjük. Megkenjük vele a tésztát, megszórjuk reszelt sajttal és 15 percig sütjük. Közben a paradicsomokat felkarikázzuk, majd az elősütött alapon szépen elrendezzük. A tetejét egy kevés sózott szezámmaggal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tépkedünk rá pár levél friss bazsalikomot és szeleteljük is.

 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások