A káposztákat egyesével 3 cikkbe vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Minden oldalukat lekenjük olajjal, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral. 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 35 percre.
A petrezselymet apróra vágjuk, a felét rászórjuk a káposztára, a másik felét pedig összekeverjük a mártogatós hozzávalóival, és ezzel tálaljuk a káposztát.
Szupergyors köret/vacsi, nem csak vegáknak. Egy karakteresebb hús mellé tökéletes köretötlet, de tényleg magában is zseniális!
Vega
Gluténmentes
Hozzávalók
4 főre
0.25 fej
lila káposzta
0.25 fej
kelkáposzta
0.25 fej
fehér káposzta
olaj
só, bors
1 csipet
őrölt kömény
1 csipet
fokhagymapor
A mártogatóshoz
1 csokor
friss petrezselyem
200 g
joghurt
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A káposztákat egyesével 3 cikkbe vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Minden oldalukat lekenjük olajjal, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral. 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 35 percre.
A petrezselymet apróra vágjuk, a felét rászórjuk a káposztára, a másik felét pedig összekeverjük a mártogatós hozzávalóival, és ezzel tálaljuk a káposztát.
Ha tetszett a Sült káposzták joghurtos öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!