Klasszik köményes káposztasaláta

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
½ fej káposzta
1 tk köménymag
2 tk só
40 ml ecet
150 ml víz
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik köményes káposztasaláta

A káposztasaláta a világ egyik legjobb savanyúsága, és pillanatok alatt elkészül (feltéve, ha rá tudsz venni valakit a káposzta lereszelésére/felcsíkozására :D). Egy tartalmasabb ebéd vagy vacsora mellé tökéletes társ lesz! :)))
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
½ fej káposzta
1 tk köménymag
2 tk só
40 ml ecet
150 ml víz
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A káposztasaláta a világ egyik legjobb dolga, mert szinte minden főételhez passzol, és elkészíteni is gyerekjáték.

A káposztát zöldséghámozóval vagy egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A köménymagot egy forró serpenyőben kicsit lepirítjuk, „kipattogtatjuk”, mert így jobban kioldódik az aromája. Egy kis edénybe tesszük, hozzákeverjük a többi hozzávalót, megvárjuk amíg a cukor is feloldódik, majd a káposztára öntjük. Alaposan összeforgatjuk, és fogyasztásig hűtőbe rakjuk. Pár órát jó, ha állni hagyjuk.

Klasszik köményes káposztasaláta
Klasszik köményes káposztasaláta

Ha tetszett a klasszik köményes káposztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások