A tavaszi rizottó első lépéseként a vaj felét közepes lángon felolvasztjuk egy lábasban. Rádobjuk a finomra aprított salottahagymát és alaposan lepirítjuk, közben belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, elkeverjük és felöntjük a fehérborral, amit 3-4 perc alatt elpárologtatunk belőle. Rádobjuk a spenótot és belefonnyasztjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és addig főzzük, míg fel nem veszi a rizs, ezután megint hozzáadunk egy merőkanálnyival. Addig adagoljuk hozzá így merőkanalanként az alaplevet, míg a rizs kellemesen harapósra nem puhul, közben folyamatosan kevergetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a fás végeitől megszabadított spárgát háromba vágjuk és lepirítjuk az olajon. Ezt is hozzáadjuk a rizottóhoz a zöldborsóval és az aprított petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezán háromnegyedét. További 2-3 percig főzzük, majd aprított petrezselyemmel és a maradék reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc