Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál szárzeller (50 g/szál)
- 60 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g vegyes erdei gomba
- 2 csokor medvehagyma
- 800 ml zöldségalaplé
- 200 g rizottórizs
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 g reszelt parmezán
- só, bors
- 1 db citrom
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál szárzeller (50 g/szál)
- 60 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g vegyes erdei gomba
- 2 csokor medvehagyma
- 800 ml zöldségalaplé
- 200 g rizottórizs
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 g reszelt parmezán
- só, bors
- 1 db citrom
A medvehagymás-gombás rizottó első lépéseként finomra aprítjuk a vöröshagymát és a szárzellert, majd felolvasztjuk a vajat egy lábasban és alaposan lepirítjuk rajta a zöldségeket. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombákat és tovább pirítjuk.
A medvehagymát megtisztítjuk: levágjuk a végét, durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a felét a rizottó alapjához. A másik felét 300 ml zöldségalaplével leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a rizottórizst az alaphoz, felöntjük a fehérborral és folyamatos kevergetés mellett, 3-4 perc alatt visszaredukáljuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyit a zöldségalapléből, majd amikor elfőtt, mehet hozzá még egy merőkanálnyi, és néha megkevergetjük. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy az alaplevünk, majd felhasználjuk a medvehagymás alaplevünket is ugyanígy – mindig adagolunk az alaphoz egy keveset.
Amikor szinte majdnem megfőtt a rizs, hozzáadjuk a parmezánt, sót, borsot és egy citrom levét. Kb. 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és tálaláskor megszórjuk egy kevés parmezánnal és frissen őrölt borssal.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!