Húsételek

Tejfölöscsirketikkamasala

Tejfölös csirke tikka masala
tejfölös tikka massala indiai étel

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A csirkepáchoz
150 ml
tejföl
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 mk
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt fekete bors
500 g
csirkecombfilé
2 ek
étolaj
A naan kenyérhez
250 g
finomliszt
100 ml
tejföl
0.5 csomag
szárított élesztő
(7 g-os kiszerelés)
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
80 ml
víz
1 ek
étolaj
1 csipet
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
200 g
passata
50 ml
víz
1 mk
cayenne-bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt fahéj
pici csokor koriander

Elkészítés

A tejfölös csirke tikka masala recept első lépéseként a pácot keverjük be. Ehhez a tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, és beleforgatjuk a csirkecombfiléket. A húsba jól belemasszírozzuk a fűszeres tejfölt, és félretesszük kb. 1 órára a hűtőbe. Amikor lejárt a csirke pihenőideje, egy forró serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon megsütjük a filéket.

tejfolos-csirke-tikka-masala3

A naanhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, az élesztőt, a sütőport, a vizet és az olajat, megsózzuk, majd kidagasztjuk, és letakarva kb. 60 percet hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, 8 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és száraz, forró serpenyőben, nagy lángon megsütjük a naan kenyereket.

A ragu elkészítése:

A hagymát félkarikákra vágjuk és egy lábasban, nagy lángon lepirítjuk az olajon. Mehet rá a szeletelt fokhagyma és a nagyobb darabokra vágott gyömbér, és ezeket is lepirítjuk. Ha minden kapott egy kis színt, felöntjük a paradicsommal és egy kevés vízzel. Sózzuk (ne felejtsük el, hogy a csirke nem sós!) és belerakjuk a fűszereket, majd közepes lángon 20-30 percet rotyogtatjuk. Ha lejárt az idő, mehet a mártásalapba a tejszín, 1-2 percet még főzzük, majd kiszedjük belőle a gyömbért (de a hardcore rajongók benne is hagyhatják 😀) és leturmixoljuk. 

A lepirított csirkecombot felaprítjuk, belekeverjük a mártásba, majd még egyszer utoljára összerottyantjuk az egészet. A tikka masalát aprított korianderrel megszórva, a naan kenyérrel együtt tálaljuk.

tejfolos-csirke-tikka-masala2
Tejfölös csirke tikka masala (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztés és pácolás: 1 óra

Még több izgalmas tikka masala recept vár az oldalunkon:

Spenótos-csicseriborsós tikka masala

Sült karfiol tikka masala

Vegán tikka masala

www.streetkitchen.hu

A tikka masala az egyik legismertebb indiai csirkés kaja és ez abszolút nem véletlen, hiszen iszonyat király. Egy kis vérfrissítés viszont sosem árt a nagy klasszikusoknak, így hát itt is van egy tejfölös verzió.

Hozzávalók

2 főre
100 ml
tejszín
A csirkepáchoz
150 ml
tejföl
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 mk
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt fekete bors
500 g
csirkecombfilé
2 ek
étolaj
A naan kenyérhez
250 g
finomliszt
100 ml
tejföl
0.5 csomag
szárított élesztő
(7 g-os kiszerelés)
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
80 ml
víz
1 ek
étolaj
1 csipet
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
200 g
passata
50 ml
víz
1 mk
cayenne-bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt fahéj
pici csokor koriander

A tejfölös csirke tikka masala recept első lépéseként a pácot keverjük be. Ehhez a tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, és beleforgatjuk a csirkecombfiléket. A húsba jól belemasszírozzuk a fűszeres tejfölt, és félretesszük kb. 1 órára a hűtőbe. Amikor lejárt a csirke pihenőideje, egy forró serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon megsütjük a filéket.

tejfolos-csirke-tikka-masala3

A naanhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, az élesztőt, a sütőport, a vizet és az olajat, megsózzuk, majd kidagasztjuk, és letakarva kb. 60 percet hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, 8 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és száraz, forró serpenyőben, nagy lángon megsütjük a naan kenyereket.

A ragu elkészítése:

A hagymát félkarikákra vágjuk és egy lábasban, nagy lángon lepirítjuk az olajon. Mehet rá a szeletelt fokhagyma és a nagyobb darabokra vágott gyömbér, és ezeket is lepirítjuk. Ha minden kapott egy kis színt, felöntjük a paradicsommal és egy kevés vízzel. Sózzuk (ne felejtsük el, hogy a csirke nem sós!) és belerakjuk a fűszereket, majd közepes lángon 20-30 percet rotyogtatjuk. Ha lejárt az idő, mehet a mártásalapba a tejszín, 1-2 percet még főzzük, majd kiszedjük belőle a gyömbért (de a hardcore rajongók benne is hagyhatják 😀) és leturmixoljuk. 

A lepirított csirkecombot felaprítjuk, belekeverjük a mártásba, majd még egyszer utoljára összerottyantjuk az egészet. A tikka masalát aprított korianderrel megszórva, a naan kenyérrel együtt tálaljuk.

tejfolos-csirke-tikka-masala2
Tejfölös csirke tikka masala (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztés és pácolás: 1 óra

Még több izgalmas tikka masala recept vár az oldalunkon:

Spenótos-csicseriborsós tikka masala

Sült karfiol tikka masala

Vegán tikka masala

Ha tetszett a Tejfölös csirke tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept