Hirdetés
Bespájzolva

Sült karfiol tikka masala

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 fej karfiol

A marináláshoz

150 g natúr joghurt
só, bors
1 tk házi tikka masala fűszerkeverék
2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma lezúzva
2 ek olaj

A mártáshoz

2 ek olaj
2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 fej hagyma apróra vágva
só, bors
1 ek sűrített paradicsom
1 ek házi tikka masala fűszerkeverék
1 konzerv darabolt paradicsom
200 ml víz
200 ml sűrű kókusztej

A rizshez

300 g basmati rizs
600 ml víz
1 tk só
1 ek olaj

A tálaláshoz

friss koriander
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült karfiol tikka masala

A világ egyik legjobb dolga a sült karfiol, ezt tudjuk. Ezt fokozhatjuk azzal, ha egy fűszeres, igazán intenzív ízű raguban végzi, rengeteg friss korianderrel. És persze, ha a tikka masala fűszerkeveréket is házilag dobjatok össze hozzá, aminek a receptjét szintén megtaláltok az oldalon!
Kipróbáltam, jóóó lett!
34
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 fej karfiol

A marináláshoz

150 g natúr joghurt
só, bors
1 tk házi tikka masala fűszerkeverék
2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma lezúzva
2 ek olaj

A mártáshoz

2 ek olaj
2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 fej hagyma apróra vágva
só, bors
1 ek sűrített paradicsom
1 ek házi tikka masala fűszerkeverék
1 konzerv darabolt paradicsom
200 ml víz
200 ml sűrű kókusztej

A rizshez

300 g basmati rizs
600 ml víz
1 tk só
1 ek olaj

A tálaláshoz

friss koriander
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rizst átmossuk, a többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, puhára főzzük, majd a végén rajta hagyjuk a fedőt, hogy kicsit megpárolódjon.

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk a marináddal, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg kicsit meg nem ég az egész. Ez 20-25 perc.

Egy nagyobb serpenyőben a mártáshoz kicsit megpirítjuk az olajon a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, mehet rá a sűrített paradicsom, és ezzel is lepirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszerkeveréket, majd 2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, elkeverjük, majd mehet bele a sült karfiol is. Attól függően, hogy mennyire szeretjük puhán a karfiolt, 5-10 percig rotyogtatjuk a ragut.

A ragut a rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a sült karfiol tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások