Hirdetés
Instant

Spenótos-csicseriborsós tikka masala

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

3 ek olaj
1 db piros chilipaprika (nagy)
2 cm-nyi friss gyömbér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
4 ek sűrített paradicsom
3 ek tikka masala fűszerkeverék
2 konzerv csicseriborsó (kb. 600 g)
200 ml kókuszkrém
200 ml víz
100 g friss spenót

A rizshez

300 g jázmin rizs
600 ml víz
1 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-csicseriborsós tikka masala

Higgyétek el, hogy egy gluténmentes, vegán kaja is abszolút lehet olyan jó, mint egy húsos verzió. Mint például ez a curry: iszonyú ízgazdag és finom krémes a kókusztól.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

3 ek olaj
1 db piros chilipaprika (nagy)
2 cm-nyi friss gyömbér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
4 ek sűrített paradicsom
3 ek tikka masala fűszerkeverék
2 konzerv csicseriborsó (kb. 600 g)
200 ml kókuszkrém
200 ml víz
100 g friss spenót

A rizshez

300 g jázmin rizs
600 ml víz
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A rizst átmossuk, a vízzel és a sóval felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük.

A raguhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott chilit és gyömbért, rárakjuk a kétfajta apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a hagyma, rárakjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket, és lepirítjuk. Ezután mehet rá a lecsepegtetett csicseriborsó, elkeverjük, felöntjük a kókuszkrémmel és a vízzel, felforraljuk, majd 10 percet rotyogatjuk. A legvégén beledobjuk a spenótot, és elzárjuk. A rizzsel tálaljuk.

spenótos csicseriborsós tikka massala
Spenótos csicseriborsós tikka massala

Ha tetszett a spenótos-csicseriborsós tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások