Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- 330 g tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 4 db szétválasztott tojássárgája
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék reszelt sajt, pl. edami
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés reszelt szerecsendió
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- olaj a csirke kisütéséhez
Tejfölös sült csirke: szimpla hozzávalókból fullos vacsora
Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- 330 g tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 4 db szétválasztott tojássárgája
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék reszelt sajt, pl. edami
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés reszelt szerecsendió
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- olaj a csirke kisütéséhez
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon kérget pirítunk rá, közben pedig elkészítjük a mártást. A tejfölt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a tojássárgáját. Kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal és egy gerezd fokhagymával ízesítjük majd belereszeljük a sajtot.
Összekeverjük és egy hőálló tálba öntjük, majd a mártásra ültetjük az elősütött csirkemelleket és pár félbevagdosott koktélparadicsomot. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük és egy kis rizzsel, vagy sült krumplival fogyasztjuk.
Ha tetszett a sült csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!