Street Kitchen

Gombávaltöltöttpulykamellroládkaramellizáltlilahagyma-gerezdekkel

Gombával töltött pulykamellrolád karamellizált lilahagyma-gerezdekkel

Hozzávalók
A töltelékhez
300 g
gomba
(csiperke és laska vegyesen)
olívaolaj
2 ek
dijoni mustár
2 gerezd
fokhagyma
25 g
parmezán
0.5 csokor
petrezselyem
só, bors
A húshoz
2
nagyobb szelet pulykamellfilé
(400 g)
só, bors
olívaolaj
A karamellizált hagymához
olívaolaj
2 - 3 fej
lila hagyma
(nagyobb)
100 ml
vörösbor
só, bors
2 ek
barna cukor
2 ek
balzsamecet
2 ek
vörösborecet
1 ek
akácméz
50 g
vaj
50 g
vaj

Elkészítés

A töltött pulykamell töltelékéhez az olajon elkezdjük pirítani a felszeletelt gombákat, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, az átnyomott fokhagymát, a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig hőkezeljük.

A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a közepükre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük és megkötözzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit lekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

A karamellizált hagymához a lila hagymát cikkeire szedjük, egy kevés vajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vörösbort. Miután elpároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, az eceteket és a mézet, majd tovább hőkezeljük, amíg karamellizált nem lesz.

Tálaláskor egy tányérra szedünk a lilahagyma-gerezdekből, és mellé szedünk a felszeletelt pulykaroládból.

töltött pulyka
Gombával töltött pulykamellrolád karamellizált lilahagyma-gerezdekkel

Ezek is érdekelhetnek:

Diós, fetával töltött pulykacomb

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A töltött húsok sorozat egy újabb, ünnepi résszel gazdagodott, és most egy gombás-petrezselymes töltelékkel tálaljuk.

Hozzávalók

2 főre
A töltelékhez
300 g
gomba
(csiperke és laska vegyesen)
olívaolaj
2 ek
dijoni mustár
2 gerezd
fokhagyma
25 g
parmezán
0.5 csokor
petrezselyem
só, bors
A húshoz
2
nagyobb szelet pulykamellfilé
(400 g)
só, bors
olívaolaj
A karamellizált hagymához
olívaolaj
2 - 3 fej
lila hagyma
(nagyobb)
100 ml
vörösbor
só, bors
2 ek
barna cukor
2 ek
balzsamecet
2 ek
vörösborecet
1 ek
akácméz
50 g
vaj
50 g
vaj

A töltött pulykamell töltelékéhez az olajon elkezdjük pirítani a felszeletelt gombákat, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, az átnyomott fokhagymát, a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig hőkezeljük.

A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a közepükre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük és megkötözzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit lekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

A karamellizált hagymához a lila hagymát cikkeire szedjük, egy kevés vajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vörösbort. Miután elpároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, az eceteket és a mézet, majd tovább hőkezeljük, amíg karamellizált nem lesz.

Tálaláskor egy tányérra szedünk a lilahagyma-gerezdekből, és mellé szedünk a felszeletelt pulykaroládból.

töltött pulyka
Gombával töltött pulykamellrolád karamellizált lilahagyma-gerezdekkel

Ezek is érdekelhetnek:

Diós, fetával töltött pulykacomb

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

Ha tetszett a Gombával töltött pulykamellrolád karamellizált lilahagyma-gerezdekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept