Hirdetés

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

Hirdetés

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

Igazi villantós kaja az ünnepekre!
Hirdetés

Hozzávalók 6 személyre

  • 800 g  pulyka felsőcomb filé
  • 250 g szeletelt bacon
  • 1 tojás
  • só, bors
  • fél szerecsendió
  • 1 tk morzsolt bazsalikom morzsolt
  • fél fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 ek tejszín
  • 3 ek pankó morzsa
  • 6-8 szem főtt gesztenye
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szójaszósz
Fotó: Szilágyi Nóri

A pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán,  hogy kényelmesen elférjenek az egymás mellé rakott húsok és a végét még be tudjuk tekerni. Pár csepp olajjal megkenjük a fóliát, ahova majd a bacon-fonatot készítjük. Egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, a végére pedig egy szeletet merőlegesen helyezzünk és minden második szalonnát visszahajtjuk merőlegesre. Ráhelyezzük a második szeletet, majd visszahajtjuk a felhajtottakat..Ezt addig ismételjük, amíg elkészül  a szalonna fonat. A leszedett nyesedéket használjuk majd a töltelék készítéséhez, de ez ne legyen 150 grammnál több. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a hagymát, fokhagymát, tejszínt és a fűszereket és pépesítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy tálba tesszük és hozzákeverjük  a durvára vágott petrezselyemzöldet, a pankó morzsát és a kézzel nagyobb darabokra morzsolt főtt gesztenyét. A fűszerezett combot a fonat alsó harmadára tesszük és kb. 6-7 cm szélességben eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a fólia segítségével szorosra tekerjük, ügyelve arra, hogy ne tekerjük bele a fóliát. A végét összetekerjük, mint egy szaloncukornál. 180 fokra előmelegített sütőben  65-70 percig sütjük. Ezután kitekerjük a fóliából, a fonatot vékonyan megkenjük szójaszósszal és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?