Hozzávalók
- 10 szelet hosszúkaraj (lehetőleg szép, márványos mangalica)
- só, bors
A panírozáshoz és sütéshez
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
Hozzávalók
- 10 szelet hosszúkaraj (lehetőleg szép, márványos mangalica)
- só, bors
A panírozáshoz és sütéshez
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
A tonkatsu az egyik legjobb rántott hús, ezért érdemes megkóstolni. Fontos, hogy a húst szoba-hőmérsékletűre hozzuk, mielőtt dolgozunk vele. Kb. 1-1,5 cm vastag szeleteket használjunk (ne legyen papírvékony, ez nem a magyar verzió).
A húst egy villával megszurkáljuk mindkét oldalról, a szélén lévő zsiradékot egy késsel enyhén megvagdossuk. Egy nehezebb serpenyővel meglapítgatjuk, de nem klopfoljuk, csak egy kicsit fellazítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk a hússzeleteket, ezután jöhet a tojás és a panko morzsa.
Ne süssünk egyszerre többet 2-3 szeletnél, mert úgy nagyon lehűtenénk az olajat. Bő, forró (kb. 160-170 fokos) olajban kb. 5-10 perc alatt pirosra, aranybarnára sütjük a húst, majd egy rácson pihentetjük még pár percig, azután vágjuk csak fel. Ízlés szerint mártogatóssal és körettel tálaljuk. Ha mindent jól csináltunk, egy iszonyatosan omlós és szaftos, ropogós rántott hús lesz a végeredmény.
Ha tetszett a tonkatsu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!