Az olajon az apróra vágott vörös és fokhagymát lepirítjuk, közben szintén apróra vágjuk a gombafejeket is, majd ez is mehet a hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha a gomba is kissé összeesett, elzárjuk a serpenyő alatt a lángot. A babkonzervet leszűrjük, majd a babot villával rusztikusra törjük. Mehet hozzá a gombás - hagymás alap, apróra vágott petrezselyem, tojás, zsemlemorzsa és az oregáno is. Alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, hamburgepogácsa alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, és még forrón rádobunk mindegyikre 1-1 szelet sajtot. A mártás hozzávalóit összekeverjük, a hamburgerzsemléket pedig félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. A zsemlék aljára jöhet egy kis mártás, rá a hamburgerpogácsa, paradicsom, hagyma, rukkola, majd a zsemlék tetejével zárjuk a sort.
