Hozzávalók
- 400 g csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
- só, bors
- 60 g vörös pesztó
- 250 g friss ceruzabab
- ½ db citrom
- ½ db lime
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet chilipehely
- 20 g szeletelt mandula
- 1 csokor menta
Hozzávalók
- 400 g csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
- só, bors
- 60 g vörös pesztó
- 250 g friss ceruzabab
- ½ db citrom
- ½ db lime
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet chilipehely
- 20 g szeletelt mandula
- 1 csokor menta
A vörös pesztós csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a vörös pesztóval, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A babot sós, forrásban lévő vízben 3-5 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Leszűrjük, egy keverőtálba tesszük, ráreszeljük a citrusok héját, majd rányomjuk a levüket is. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a chilipehellyel és a szeletelt mandulával, és rátépkedjük a mentát. A sült csirkecombokat a salátával fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Kalória: 85 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 0.6 g
Szénhidrát: 10.8 g
Zsír: 15 g
Kalória: 170.6 kcal