Csirkemell receptek

Zellerkrémes-csirkésrizottódióval

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Hozzávalók
1 db
zellergumó
(kb. 200 g)
40 g
szárzeller
75 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
100 g
csirkemellfilé
150 g
arborio rizs
150 ml
fehérbor
kb. 1 l csirkealaplé
só, bors
1 csipet
szerecsendió
30 g
parmezán
1 csokor
petrezselyem
30 g
dió

Elkészítés

A zellergumót meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és bő, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy turmixgépben krémesre zúzzuk. (Ha szükséges, adjunk hozzá keveset a főzőléből.) A kapott zellerkrémből 300 g-ra lesz szükségünk.

A finomra vágott zellerszárat, hagymát és fokhagymát 5 perc alatt közepes hőfokon megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3 perc pirítás után a rizst. Amikor a rizs 1 perc múlva kicsit kifehéredett, ráöntjük a fehérbort, és elforraljuk. Részletekben, merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró alaplevet, és így főzzük tovább, amíg a rizs félig megfőtt, majd ekkor jöhet bele a zellerkrém, és így főzzük készre a rizottónkat. Időközben, ha szükséges, adjunk hozzá még alaplevet.

A végeredménynek egy nagyon krémes állagot kell kapnunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót, és meghintjük a reszelt parmezánnal és az aprított petrezselyemmel. Elkeverjük, és tálaláskor megszórjuk még dióval.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

csirkés rizottó
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Még több rizottó:

Erdei gombás rizottó csirkével

Libamájas-sütőtökös rizottó

Póréhagymás hajdinarizottó

www.streetkitchen.hu

Létezik olyan, hogy fitt rizottó? Naná: csirkés, kevesebb sajt, zéró vaj – mégis ugyanolyan krémes, mint az eredeti verzió. Azt kérded, hogyan? Mutatom!

Hozzávalók

2 főre
1 db
zellergumó
(kb. 200 g)
40 g
szárzeller
75 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
100 g
csirkemellfilé
150 g
arborio rizs
150 ml
fehérbor
kb. 1 l csirkealaplé
só, bors
1 csipet
szerecsendió
30 g
parmezán
1 csokor
petrezselyem
30 g
dió

A zellergumót meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és bő, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy turmixgépben krémesre zúzzuk. (Ha szükséges, adjunk hozzá keveset a főzőléből.) A kapott zellerkrémből 300 g-ra lesz szükségünk.

A finomra vágott zellerszárat, hagymát és fokhagymát 5 perc alatt közepes hőfokon megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3 perc pirítás után a rizst. Amikor a rizs 1 perc múlva kicsit kifehéredett, ráöntjük a fehérbort, és elforraljuk. Részletekben, merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró alaplevet, és így főzzük tovább, amíg a rizs félig megfőtt, majd ekkor jöhet bele a zellerkrém, és így főzzük készre a rizottónkat. Időközben, ha szükséges, adjunk hozzá még alaplevet.

A végeredménynek egy nagyon krémes állagot kell kapnunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót, és meghintjük a reszelt parmezánnal és az aprított petrezselyemmel. Elkeverjük, és tálaláskor megszórjuk még dióval.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

csirkés rizottó
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Még több rizottó:

Erdei gombás rizottó csirkével

Libamájas-sütőtökös rizottó

Póréhagymás hajdinarizottó

Ha tetszett a Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept