Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+

A pirított libamellhez

½ db libamell hájjal együtt
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
só, bors

A rizottóhoz

80 g vaj
60 g ALDI Happy Harvest előfőzött gesztenye
2 fej salottahagyma (kisebb)
1 ek olaj
4 marék rizottórizs
150 ml fehérbor
alaplé
1 kis darab sütőtök megpucolva
só, bors
1 nagy marék szárított vargánya forró vízbe áztatva
80 g parmezán
2 szelet libamáj

A díszítéshez

friss petrezselyem
Maldon só
pörc
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Libamájas-sütőtökös rizottó

Ennél királyabb őszi - és főleg Márton-napi - kaja talán nem is létezik! Libamell, libamáj, sütőtök, gesztenye, sőt még egy kis vargánya is került a rizottóba - most komolyan, kell ennél több?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pirított libamellhez

½ db libamell hájjal együtt
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
só, bors

A rizottóhoz

80 g vaj
60 g ALDI Happy Harvest előfőzött gesztenye
2 fej salottahagyma (kisebb)
1 ek olaj
4 marék rizottórizs
150 ml fehérbor
alaplé
1 kis darab sütőtök megpucolva
só, bors
1 nagy marék szárított vargánya forró vízbe áztatva
80 g parmezán
2 szelet libamáj

A díszítéshez

friss petrezselyem
Maldon só
pörc
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A libamellről levágjuk a hájat, amit kis kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöt, a zsírból megtartunk a serpenyőben egy keveset, és magas hőfokon megpirítjuk rajta a nagyobb kockákra vágott libamellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, majd kiszedjük egy tálba, a serpenyőt félrerakjuk.

Egy nagyobb lábasban 20 g vajon lepirítjuk a kockákra vágott gesztenyét, majd ha megbarnult egy kicsit a vaj, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, rárakjuk a rizst, felöntjük a borral, majd ha elpárolgott a folyadék, folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. 

A 3. körnél belerakjuk az apróra vágott sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a beáztatott vargányát (lé nélkül, de ha szeretnénk, tehetünk bele egy keveset). Addig főzzük tovább, amíg a rizs majdnem elkészült. Hozzáadjuk a gesztenyét és a libamellet, majd a legvégén elkeverjük 60 g vajjal és a reszelt parmezánnal. Pár percig pihentetjük.

A libamájat a félretett serpenyőben megpirítjuk. 

Tálakba szedjük a rizottót, rárakjuk a májat, megszórjuk egy kevés Maldon sóval, és friss petrezselyemmel, illetve a pörccel megszórva tálaljuk.

Libamájas-sütőtökös rizottó

Ha tetszett a libamájas-sütőtökös rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások