Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 1 csipet friss oregánó és rozmaring
- só, bors
- olaj
- 2 ek majonéz
- pár szelet mozzarella sajt
- pár szelet paradicsom
- pár szelet jégsaláta (feldarabolva)
- 2 db zsömle/ciabatta
A paradicsomos pesztóhoz:
- 1 üveg szárított paradicsom (olajban eltett)
- 2 ek fekete olívabogyó (lé nélkül)
- 3 - 4 ek olajos mag (tökmag, mandula, dió stb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt parmezán
- 4 - 5 levél bazsalikom
- ½ db friss paradicsom felkockázva
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 1 csipet friss oregánó és rozmaring
- só, bors
- olaj
- 2 ek majonéz
- pár szelet mozzarella sajt
- pár szelet paradicsom
- pár szelet jégsaláta (feldarabolva)
- 2 db zsömle/ciabatta
A paradicsomos pesztóhoz:
- 1 üveg szárított paradicsom (olajban eltett)
- 2 ek fekete olívabogyó (lé nélkül)
- 3 - 4 ek olajos mag (tökmag, mandula, dió stb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt parmezán
- 4 - 5 levél bazsalikom
- ½ db friss paradicsom felkockázva
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A csirkemellet sózzuk, borsozzzuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon, fél percenként megfordítva pár perc alatt kérget sütünk rá, majd 150 fokos sütőben 15 perc alatt tökéletesre sütjük. Megszórjuk a lecsipkedett zöldfűszerekkel és leöntjük 1 ek olívaolajjal, majd pihentetjük.
Ezután összedobjuk a paradicsomos pesztót. Ehhez egy késes aprítóba tesszük a hozzávalókat (a szárított paradicsomhoz az olajból is teszünk egy keveset), majd jól lezúzzuk az egészet. Ebből kb. 2 evőkanálnyit a majonézhez keverünk és ezt kenjük a buci aljára. Erre jöhet a felszeletelt csirke, a felcsíkozott saláta, a mozzarellaszeletek és a paradicsomkarikák. A buci tetejét megkenjük a natúr pesztóval (majonéz nélkül) és kész is! Mamma mia, de finom!