Szendvics

Fishandchipsburger

Fish and chips burger

Hozzávalók
A smashed borsóhoz
2 db
burgonya
(200 g/db)
4 szelet
tőkehalfilé
(120 g/szelet)
50 g
finomliszt
8 db
16/20-as tisztított garnéla
4 db
hónapos retek
0.25 fej
jégsaláta
4 db
hamburgerzsemle
A tartármártáshoz
3 ek
majonéz
200 g
tejföl
1 tk
mustár
1 tk
kristálycukor
1 tk
citromlé
só, bors
0.5 csokor
snidling
200 g
fagyasztott borsó
30 g
vaj
0.25 csokor
menta
2 tk
citromlé
só, bors
A sörtésztához
100 g
finomliszt
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
100 g
étkezési keményítő
só, bors
1 tk
chilipor
1 tk
currypor
250 ml
hideg barna sör

Elkészítés

A fish and chips burger első lépéseként az alaposan megmosott burgonyát egy mandolinnal vékonyan leszeleteljük és hideg vízbe áztatjuk 30 percre. Közben kétszer cserélünk rajta vizet. A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük a finomra vágott snidlinggel, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk. 

A borsót bő vízben puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Hagyjuk még 5 percig párolódni a saját hőjétől, aztán hozzáadjuk a vajat, a felaprított mentát, a citromlevet és sózzuk, borsozzuk. Egy burgonyatörő segítségével durván összetörjük. 

A fish and chips elkészítése:

A sörtésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sört is. Figyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, mert akkor kemény csirizes állagot kapunk. A tőkehalszeleteket szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, belemártjuk a sörtésztába, és bő, 180 fokos olajban oldalankén 3-4 perc alatt készre sütjük. A rákokat ugyanilyen módon bebundázzuk, és szintén kisütjük a bő olajban. 

A burgonyaszeletekről leitatjuk a vizet, és ezeket is kisütjük az olajban. A retket felkarikázzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk, és jöhet a hambi összeállítása.

A kettévágott zsemlék aljára rakjuk a borsót, erre jöhet pár szelet retek, egy adag saláta és egy szelet hal. Megpakoljuk burgonyachipsszel és ráktempurával, és az egészet meglocsoljuk a tartármártással. Lezárjuk a buci tetejével, és kész is vagyunk.

fish-and-chips-burger
Fish and chips burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több izgalmas halas burger vár az oldalunkon:

Surf'n'turf burger

Lazacburger sült édeskrumplival

Halas burger egy isteni remulád mártással

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az angolok nemzeti kincse, a fish and chips önmagában is nagyon ütős cucc, na de ki mondta, hogy nem lehet még tovább fokozni ezt a tutiságot? Íme az extra cuccos burger változata, amiből nem hiányozhat a borsópüré sem!

Hozzávalók

4 főre
A smashed borsóhoz
2 db
burgonya
(200 g/db)
4 szelet
tőkehalfilé
(120 g/szelet)
50 g
finomliszt
8 db
16/20-as tisztított garnéla
4 db
hónapos retek
0.25 fej
jégsaláta
4 db
hamburgerzsemle
A tartármártáshoz
3 ek
majonéz
200 g
tejföl
1 tk
mustár
1 tk
kristálycukor
1 tk
citromlé
só, bors
0.5 csokor
snidling
200 g
fagyasztott borsó
30 g
vaj
0.25 csokor
menta
2 tk
citromlé
só, bors
A sörtésztához
100 g
finomliszt
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
100 g
étkezési keményítő
só, bors
1 tk
chilipor
1 tk
currypor
250 ml
hideg barna sör

A fish and chips burger első lépéseként az alaposan megmosott burgonyát egy mandolinnal vékonyan leszeleteljük és hideg vízbe áztatjuk 30 percre. Közben kétszer cserélünk rajta vizet. A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük a finomra vágott snidlinggel, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk. 

A borsót bő vízben puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Hagyjuk még 5 percig párolódni a saját hőjétől, aztán hozzáadjuk a vajat, a felaprított mentát, a citromlevet és sózzuk, borsozzuk. Egy burgonyatörő segítségével durván összetörjük. 

A fish and chips elkészítése:

A sörtésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sört is. Figyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, mert akkor kemény csirizes állagot kapunk. A tőkehalszeleteket szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, belemártjuk a sörtésztába, és bő, 180 fokos olajban oldalankén 3-4 perc alatt készre sütjük. A rákokat ugyanilyen módon bebundázzuk, és szintén kisütjük a bő olajban. 

A burgonyaszeletekről leitatjuk a vizet, és ezeket is kisütjük az olajban. A retket felkarikázzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk, és jöhet a hambi összeállítása.

A kettévágott zsemlék aljára rakjuk a borsót, erre jöhet pár szelet retek, egy adag saláta és egy szelet hal. Megpakoljuk burgonyachipsszel és ráktempurával, és az egészet meglocsoljuk a tartármártással. Lezárjuk a buci tetejével, és kész is vagyunk.

fish-and-chips-burger
Fish and chips burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több izgalmas halas burger vár az oldalunkon:

Surf'n'turf burger

Lazacburger sült édeskrumplival

Halas burger egy isteni remulád mártással

Ha tetszett a Fish and chips burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept